Muzika

Metallica će održati svoj prvi koncert u Saudijskoj Arabiji

Metallica će održati svoj prvi koncert u Saudijskoj Arabiji
Foto: Twitter / Printscreen | Metallica će održati svoj prvi koncert u Saudijskoj Arabiji

Legendarni hevi metal bend ​Metallica će sljedeći mjesec održati svoj prvi koncert u Saudijskoj Arabiji. Bend će predvoditi veče otvaranja trodnevnog "Soundstorm" festivala u Rijadu 14. decembra.

Ostali izvođači koji bi trebali nastupiti su Pharrell Williams, Chris Brown, H.E.R., Black Eyed Peas, J Balvin i Anne-Marie, kao i Tiesto i David Guetta.

Više od 600.000 ljudi navodno je prisustvovalo prošlogodišnjem "Soundstormu". Festival "Soundstorm", koji organizuju saudijski muzički divovi MDLBeast, privlači neke od najvećih izvođača u regiji i svijetu u Rijad od svog pokretanja 2019. Festivalsko mjesto pokriva više od pet i pol miliona kvadratnih metara s parkovima za hranu. Prodajna mjesta i ulični izvođači koji zabavljaju posjetioce festivala između setova u onom što je nazvano "najglasnijom sedmicom u Rijadu".

Govoreći o događaju, Metallica je izjavila: "Još nismo završili s 2023. jer nam se upravo ukazala nevjerovatna prilika da nastupimo na velikom festivalu na kojem nikada nismo svirali u dijelu svijeta koji rijetko posjećujemo. Uzbuđeni smo što možemo najaviti da ćemo u četvrtak, 14. decembra, biti prvi hard rok bend koji će ikada svirati na Soundstorm Festivalu u Rijadu, Saudijska Arabija. Festivalske i jednodnevne ulaznice sada su dostupne na mdlbeast.com."

Godine 2011. Metallica je svirala u Etihad Parku u Abu Dabiju i došla je nastupati na istom mjestu dvije godine kasnije, prenosi "Music.MxDwn".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije