Muzika

Mile Kekin svoj protest pretočio u novi hit "Sretni ljudi"

Mile Kekin svoj protest pretočio u novi hit "Sretni ljudi"
Foto: Instagram | Mile Kekin svoj protest pretočio u novi hit "Sretni ljudi"

Nova pjesma Mileta Kekina, frontmena benda "Hladno pivo" nosi naziv "Sretni ljudi" ,a inspirisana je trenutnim izborima u Hrvatskoj, ali i u regiji. Svoj, kako kaže, skromni protest, pretvorio je u riječi i nastala je pjesma "Sretni ljudi". U pjesmi gostuju Saša Antić iz TBF-a, Sara Renar i Maja Rivić.

"Ne pristajemo na poraz, za budućnost se vrijedi boriti", poruka je pjesme 'Sretni ljudi'.

"Vladajuće elite zarazili su nas kobnom kombinacijom cinizma i apatije forsirajući mantru da se ništa ne može promijeniti jer su svi su oni isti. Vrijeme je, kao što lijepo pjesma kaže, da Izađemo iz tog kružnog toka. Ova je pjesma poziv na akciju, ona nije konstatacija, niti još jedan komentar o pokvarenim političarima i nama bespomoćnim žrtvama. Toga mi je već navrh glave", kazao je Kekin.

"Sretni ljudi" poziv je, kaže, na direktnu akciju, poziv da se preuzme odgovornost za budućnost.

"Napisao sam je u jednom dahu inspiriran trenutnim izborima u Hrvatskoj, ali i u regiji. Veliko hvala Maji Rivić i Sari Renar na glasovima, te Dunji Bahtijarević i Urši Raukar na pratećim vokalima. Posebno bih se htio zahvaliti Saši Antiću koji je svojim ubitačnom poantom pjesmu dodatno oplemenio", rekao je Kekin.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije