Muzika

Miljković izvodio svoja i djela drugih autora

Miljković izvodio svoja i djela drugih autora
Foto: N.N. | Miljković izvodio svoja i djela drugih autora

BIJELJINA - Profesor kontrabasa iz Beograda Aleksandar Miljković pokazao je bijeljinskoj publici da ovaj instrument može da bude i solistički, izvodeći na sceni Centra za kulturu "Semberija" repertoar sastavljen od njegovih kompozicija, ali i svima poznatih tema filmske muzike.

"Ovo je 36. koncert koji izvodim od 2013. godine. Ljudi se iznenade kada dođu i čuju da se na kontrabasu mogu izvesti veoma lepa dela. Polovinu onoga što izvodim sam ja komponovao, a ostalo je muzika drugih autora", naveo je Miljković.

Zvanični udžbenik za kontrabas koji se koristi u muzičkim školama i na akademijama u Republici Srpskoj već dvije godine napisao je upravo Miljković.

"Trudim se da približim ovaj instrument široj publici i negde to uspevam više, negde manje. Moj udžbenik se, između ostalog, koristi u Kolumbiji, Gvatemali, Makau, i to smatram svojim najvećim uspehom", istakao je Miljković, koji je nakon koncerta održao radionicu za zainteresovane građane Bijeljine. Aleksandar Miljković (1975) profesor je kontrabasa u Muzičkoj školi "Stanković" u Beogradu od 2002. godine. Od 2013. godine predaje na Internacionalnoj muzičkoj akademiji na Braču, a između ostalog, gostujući je profesor na Akademiji u Madridu. Kontrabas je diplomirao u Beogradu i na Švedskoj kraljevskoj akademiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije