Muzika

Mini-koncert muzičke škole MMS: "Rokali u novu školsku godinu"

Mini-koncert muzičke škole MMS: "Rokali u novu školsku godinu"
Foto: N.N. | Mini-koncert muzičke škole MMS: Zajedno "rokali u novu školsku godinu"

Mini-koncert banjalučkih mališana muzičke škole MMS pod nazivom "Rokaj u novu školsku godinu" održan je u subotu u Banjaluci.

Cilj ovog događaja je da se na jedinstven način obilježi početak školske godine, koja će se zbog pandemije virusa korona odvijati pod znatno drugačijim uslovima od dosadašnjih.

Želja organizatora i učesnika je i potreba da ukažu na aktivno učestvovanje cijele zajednice u pomoći mališanima da se što kvalitetnije uhvate u koštac sa brojnim školskim obavezama koje ih očekuju u predstojećem periodu.

Nastup mališana su ispratili brojni ljubitelji rokenrol zvuka, a svi učesnici su nosili maske i bili su na odgovarajućoj distanci, te je poštovana i odredba koja podrazumijeva ograničenje javnih okupljanja na manje od 50 osoba ispred, a mini-koncert je održan ispred banjalučkog "Rock Symphony" kafea.

Jadranka Kos, majka basiste Dušana Kosa koji je nastupao na ovom koncertu, ističe da je presrećna što je njen sin imao jedno ovako lijepo iskustvo.

"Ja sam presrećna u ovom vremenu kada se sluša sve i svašta da je moje dijete ostalo dosljedno nečemu čemu sam ja težila kao majka i kad sam bila mlađa. Ja se nadam da će on ostati u muzici i dalje. Ja sam iznenađena i ovim nastupom jer Dušan pred nama nije toliko ni svirao, da mi sad čujemo, ali ovim nastupom sam oduševljena", zaključila je ona.

Pred publikom je kao gitarista nastupio i Nikola Pešić, a njegov otac Igor Pešić ističe da je neopisiv osjećaj vidjeti sina kako svira gitaru Les Paul.

"Preponosan sam. Rokenrol je sastavni dio mog života, a tako i Nikolinog života, njegovog brata i njegovog trećeg brata. Moj savjet roditeljima i sa roditeljske i sa pedagoške strane je da samo gurate klince u što više oblika kulture. Djeca treba da sviraju. Ne mora to biti rokenrol, ali bitno je da sviraju", zaključio je Pešić.

Mladi gitarista Edin Šećerbegović je nastupio pred publikom prvi put u životu i dodaje da će ovaj dan pamtiti jako dugo.

"Ja sviram gitaru i ovo je za mene prvi put da nastupam pred publikom i kamerama, i meni je ovo bilo zaista fascinantno pošto slušam rokenrol od rođenja i mislim da sam stvoren za njega. Rokenrol je za mene život", rekao je Šećerbegović.

Poznati banjalučki muzičar Dragan Moconja, koji je obučavao mališane i s njima dijelio svoje gitarsko znanje, istakao je da je ponosan na rad svojih učenika te da je iskustvo rada s djecom osvježavajuće za njega.

"Našao sam se u nečem novom što mi je jako interesantno i što mi se mnogo sviđa. Volim učiti klince, volim im pokazivati svoj način sviranja", rekao je Moconja.

Organizator dodaje da se djeci u rokenrolu najviše sviđa sloboda koju ovaj žanr pruža, te što imaju mogućnost da kroz muziku kažu sve što misle.

Moconja je između ostalog istakao posebnu zahvalnost za fotografije i pomoć u organizaciji banjalučkom fotografu Vedranu Ševčuku Alfu i drugim mnogobrojnim Banjalučanima, a Danijel Dakić, takođe iz organizacije, najavio je da će i u godinama koje slijede nastojati da zajednički organizuju ovaj jedinstveni događaj kojim se promoviše urbana kultura u gradu na Vrbasu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije