Muzika

Mirela Priselac Remi: U trenutku straha za zdravlje pozitiva je najvažnija

Mirela Priselac Remi: U trenutku straha za zdravlje pozitiva je najvažnija
Foto: N.N. | Mirela Priselac Remi: U trenutku straha za zdravlje pozitiva je najvažnija

Bend "Elemental" iz Hrvatske objavio je novi singl i video-spot za pjesmu "Hej, sanjalice", koju je publika već nakon jednog dana emitovanja na kanalu YouTube opisala kao najpozitivniju pjesmu godine.

Pjevačica sastava iz Zagreba Mirela Priselac Remi ističe da je pjesma nastala nakon jednog okupljanja u njenom domu.

"Došli smo sviruckati, piti kavu i družiti se i tada je nastala ta neka osnovna pjesma, a onda smo kasnije Shot i ja malo doradili tekstove i napravili pjesmu onakvom kakva se može čuti. Tematika ove pjesme je zapravo jednostavna i na neki način se nadam da će ova pjesma potaknuti ljude da se usude sanjati i da svoje male, lijepe planove, koji su ono što nas gura naprijed, čuvaju negdje ispod jastuka ili da ih spreme u neki kofer i kad se odvaže na neki korak u životu, da znaju i da imaju na umu svoje snove i da znaju da će svemir stati uz njih i pomoći im da ih ostvare. Jer tako je uvijek kada nešto istinski želiš od srca", poručila je Remi i dodala da ova pjesma slavi sanjare i njihove snove te da nas ovakve pjesme guraju u pozitivnom i dobrom smjeru.

"Danas u momentu kada se cijeli svijet trese zbog virusa koji hara na svim dužinama i širinama i kada se nekako bojimo za vlastito zdravlje, mislim da su ovakve pjesme koje nam daju pozitivnost i koje nas poguraju nekom svojom pozitivom u nekom dobrom smjeru važnije nego ikada i mislim da općenito moramo imati na umu da, što god se dogodilo u životu, uvijek postoji onaj dan poslije i da nakon neke kiše uvijek na kraju dolazi sunce i ne može biti drugačije, jer to je stvar prirode i ne treba očajavati i spuštati glavu, jer ono što je dobro uvijek pobijedi", naglasila je Remi.

Pjesma s ovakvom porukom i atmosferom zaslužuje i sasvim poseban video-spot. Upravo te misli dovele su bend do saradnje s umjetnicom Maidom Ljubuškić.

"Suradnja sa Maidom je bila nešto predivno. Zapravo, mi smo primijetili da je ona s vremena na vrijeme unutar svojih ilustracija znala citirati tekstove 'Elementala', na čemu joj zahvaljujemo od srca, i onda nam je palo na pamet da bismo je mogli pitati da nam napravi ilustracije za novi spot, a ona se odazvala, poslala nam ilustracije i onda je te ilustracije animirao naš prijatelj Nevio Smajić", dodala je Remi.

Bend je sa novim singlom dobio brojne pohvale javnosti i medija, a mnogi su pjesmu opisali najpozitivnijim singlom ove godine.

"To su zbilja prekrasne riječi koje su mediji rekli za naš novi singl i spot, međutim godina je tek počela i ostavićemo prostora i za druge dobre stvari koje će se dogoditi ove godine, ali definitivno mi je veoma drago što su ljudi prepoznali taj impuls koji smo željeli da pošaljemo i tu pozitivu koja treba da zavlada barem dok se sluša ova pjesma", poručila je Remi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije