Muzika

Miroslav Ilić: Pobedio je onaj ko se sačuva od svega što nas zapljuskuje

Miroslav Ilić: Pobedio je onaj ko se sačuva od svega što nas zapljuskuje
Foto: N.N. | Miroslav Ilić za "Nezavisne": Pobedio je onaj ko se sačuva od svega što nas zapljuskuje

U ovim turbulentnim vremenima, mislim da nam je ipak zdravlje najbitnije, poručuje legendarni pjevač Miroslav Ilić.

"Ko se sačuva od svega ovoga što nas, nažalost, i dalje zapljuskuje sa svih strana, mislim da je taj pobedio", ističe Slavuj iz Mrčajevaca u prazničnom intervjuu za "Nezavisne".

U svojim zlatnim godinama, kako napominje, najviše uživa sa porodicom, a tradicionalne vrijednosti za njega su i dalje svetinja.

"Dakle, porodica, škola, vera, prijateljstvo, za mene su to neprolazne vrednosti. Ja samo mogu sa žaljenjem da konstatujem da su sve te vrednosti pomalo u krizi", kaže pjevač čija karijera ne blijedi već gotovo pet decenija.

Interpretator numera "Naljutićeš me ti", "Amerika, Amerika", "Voleo sam devojku iz grada", "Polomiću čaše od kristala" i mnogih drugih hitova kaže da nije oduševljen pri pomisli da bi trebalo da opet da ulazi u studio.

"Mislim da sam dovoljno toga uradio, imam nekoliko pesama koje će me sigurno fizički nadživeti", navodi Ilić.

NN: Po čemu ćete pamtiti 2019. godinu, da li je ona za Vas bila uspješna na poslovnom i privatnom planu?

ILIĆ: Da je meni neko pre 47 godina, kada sam stidljivo ušao u ovaj zanat, rekao, kad budem imao na plećima 47 godina ovoga zanata i 69 godina života, da ću još biti značajan igrač na ovoj balkanskoj estradnoj sceni, teško da bih mu poverovao. Dakle, 2019. godinu smatram darom od Boga i sve što mi da Bog tokom godine, ja sam zadovoljan time.

NN: Šta u narednih 47 godina možemo očekivati od Miroslava Ilića?

ILIĆ: (Smijeh) Ako mislite na produkciju, nešto nisam baš oduševljen pri pomisli da bi trebalo da ulazim opet u studio, da opet nešto snimam. Mislim da sam dovoljno toga uradio, imam nekoliko pesama koje će me sigurno fizički nadživeti. Oni ljudi koji me vole, imaju sasvim dovoljno pesama za slušanje i dok to ispevam, oni su zadovoljni. Nije me zadnje dve-tri godine niko ni pitao imam li nešto novo, što ne snimam nešto novo. Tako da, ne osećam neku preveliku potrebu za tim. A i ponuda onih pesama koje bih ja voleo eventualno da snimim je veoma mala, vrlo mršava.

NN: Da li se i Vi radujete praznicima ili nemate taj osjećaj pošto, pretpostavljam, uglavnom nastupate tih dana?

ILIĆ: Živim i osećam se isto kao i sav normalan svet, da tako kažem, sa istom količinom emocija doživljavam sve što i drugi ljudi, kada je u pitanju radost povodom Nove godine, Božića, Uskrsa i tako dalje.

NN: Sada, kada ste u zlatnim godinama, u čemu najviše uživate privatno, kako punite baterije?

ILIĆ: Sa porodicom, sinko. Vrednosti koje su od Hrista naovamo preživele 2.000 i nešto godina, za mene su i dalje svetinja. Dakle, porodica, škola, vera, prijateljstvo, za mene su to neprolazne vrednosti. Ja samo mogu sa žaljenjem da konstatujem da su sve te vrednosti pomalo u krizi.

NN: Nažalost, živimo u dosta teškim vremenima. Koliko nam pjesma pomaže da prebrodimo sve nedaće koje nas snalaze?

ILIĆ: Otkad je sveta i veka postoji muzika. Ona je i te kako sastavni deo svakog bića i svake civilizacije.

NN: Možete li mi reći kakve emocije gajite prema ovdašnjoj publici, publici iz BiH?

ILIĆ: Sinko moj, mene vežu i te kako lepe uspomene, ne samo za BiH, već za čitav ovaj balkanski region, uključujući čak i neke zemlje koje nisu bile u sastavu one stare države. Pritom mislim, recimo, na Rumuniju i Bugarsku. Imam toliko lepih uspomena. Zapravo, vrlo malo ima nekih stvari koje sam potisnuo i koje želim da zaboravim. Uglavnom su to lepe i dobre emocije.

NN: Šta biste poželjeli čitaocima "Nezavisnih" u 2020. godini?

ILIĆ: Pa, u ovim turbulentnim vremenima, mislim da nam je ipak zdravlje najbitnije. Ko se sačuva od svega ovoga što nas, nažalost, i dalje zapljuskuje sa svih strana, mislim da je taj pobedio. I u tom smislu želim na prvom mestu zdravlje svima. Naravno, i ljubav. Po Hristu - ljubi bližnjeg svoga. Ali, naravno, neka bude i parica. (Smijeh)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije