Muzika

Mlada pjevačica Maja Buha objavila svoj prvi singl pod nazivom "Da li znaš"

Mlada pjevačica Maja Buha objavila svoj prvi singl pod nazivom "Da li znaš"
Mlada pjevačica Maja Buha objavila svoj prvi singl pod nazivom "Da li znaš"

Mlada pjevačica Maja Buha iz Istočnog Sarajeva, koja ima svega 16 godina, objavila je svoj prvi singl i video-spot za pjesmu "Da li znaš". Pjevačica ističe da je novi singl prvenstveno namijenjen tinejdžerskoj populaciji, u koju i ona spada.

"Autor pjesme Đorđe Jovančić je ovu numeru prilagodio mom uzrastu. Pjesma govori o zaljubljivanju i problemima s učenjem kada se ljubav desi, a to se, moramo priznati, svima nama često desi", naglasila je Buha.

Za njen prvi singl snimljen je i video-spot na ulicama Sarajeva.

"Spot prati jedan trenutak usamljene tinejdžerke, koja na putu do škole i u školi razmišlja o ljubavi te zamišlja situacije koje bi voljela da joj se dese sa dečkom koji joj se mnogo sviđa, a kojem to nema hrabrosti reći. Jedna tipična tinejdžerska priča na malo neobičniji i ne tako otrcan način s ciljano ubačenim elementima spota koji, sa druge strane, odaju moju zrelost", dodala je Buha.

Mlada pjevačica naglašava da je snimanje spota za nju bilo jedno veoma zanimljivo iskustvo.

"Imali smo poteškoća s pronalaženjem momka koji će se pojaviti u spotu. Na kraju smo sasvim slučajno sreli jednog na ulici i na pitanje: 'Da li bi bio dio tima', odgovorio je: 'Naravno, što da ne', bez imalo razmišljanja", rekla je kroz smijeh Buha. Pažnju javnosti ova mlada umjetnica je skrenula na sebe ranije kada je sarađivala s ovogodišnjim bh. predstavnikom na "Eurosongu" Fuadom Backovićem Dinom, kao i s Aleksandrom Kovač.

"U okviru muzičke škole 'Basics' koju pohađam 2014. godine organizovan je humanitarni koncert za pomoć poplavljenim područjima. Kao gosti pojavila su se velika imena bh. muzičke scene, a među njima i Fuad Backović Din. Tada smo zajedno otpjevali njegovu pjesmu 'Bez trunke srama'. Prošle godine Aleksandra Kovač je u 'Basics' školi organizovala trodnevni seminar. Nakon završenog seminara zajedno s još tri učenice iz škole snimila sam njenu autorsku pjesmu 'Bori se'", dodala je Buha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije