Muzika

Mlada pjevačica koja je ganula svijet preminula od raka kostiju

Mlada pjevačica koja je ganula svijet preminula od raka kostiju
Foto: Instagram | Mlada pjevačica koja je ganula svijet preminula od raka kostiju

Teško bolesna pjevačica i tekstopisac Ket Dženis (31) koja je objavila pjesmu inspirisanu njenim sedmogodišnjim sinom i zamolila svoje TikTok pratioce da je strimuju kako bi on mogao dobiti prihod kada ona napusti ovaj svijet, nije se izborila sa rakom.

"Moja posljednja radost bila bi da unaprijed sačuvate moju pjesmu "Dance You Outta My Head" u mojoj biografiji i strimujete je jer sav prihod ide direktno mom sedmogodišnjem dečaku kojeg ostavljam", napisala je tada na TikToku.

"Molim vas, podijelite ovo, moram ovo ostaviti njemu. Nadam se da ću preživjeti ovo, ali ako ne, laku noć svima", dodala je tada.

Nažalost, u izjavi objavljenoj na Instagramu, porodica muzičarke je otkrila da je preminula u svom domu iz djetinjstva, "okružena ljudima koji je vole".

"Cat je vidjela kako njena muzika dopire na mjesta koja nikada nije očekivala i počiva u miru, znajući da će nastaviti brinuti o svom sinu kroz svoju muziku. Ovo ne bi bilo moguće bez svih vas", zaključili su u objavi.

Ket je prije tri godine osjetila kvržicu na vratu i posjetila ljekara. Tad joj je dijagnosticiran rijetki zloćudni tumor kostiju. Potom su uslijedili operacija, hemioterapije i zračenja. Godine 2022. ljekari su joj rekli da više nema rak, no u junu prošle godine bolest joj se vratila.

Ranije ovog mjeseca, rekla je svojim pratiocima da se osjećala "zarobljena u skoro beživotnom tijelu“ dok je primala potrebnu njegu.

Poslije duge borbe, pjevačica je prošli mjesec rekla da je rak pobijedio i da joj je ostalo samo nekoliko sedmica ili mjeseci života.

Onda je odlučila napraviti oproštajnu pjesmu Dance You Outta My Head kao posljednji pokušaj da prikupi novac za svog sina.

"Htjela sam objaviti nešto zabavno i pozitivno. Moja umjetnost je sve što moram ostaviti iza sebe", objavila je nakon što je izašla njezina posljednja pjesma.

 

Povezana vijest

Teško bolesna pjevačica objavila pjesmu, pa ganula publiku svojom željom

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije