Muzika

Moćne muzičarke predvode ovogodišnji "Sea Star"

Moćne muzičarke predvode ovogodišnji "Sea Star"
Foto: N.N. | Moćne muzičarke predvode ovogodišnji "Sea Star"

Ovogodišnje izdanje "Sea Star" festivala biće održano u Umagu 27. i 28. maja i pokrenuće ljetnu festivalsku sezonu, nakon dvogodišnje pauze, nošeno programom čiju većinu čini sjajna međunarodna i regionalna selekcija muzičarki.

Kako su saopštili organizatori, u svijetu u kojem i dalje prečesto prevladavaju muški izvođači, umaški festival svoje nadolazeće izdanje gradiće na snazi i uticaju umjetnica od kojih neke već deceniju kreiraju svjetske top-liste i trendove.

"Moćnu headline liniju u laguni Stella Maris u Umagu predvode hip-hop superstar Iggy Azalea i techno kraljica Amelie Lens uz koje će pozornicama vladati i Konstrakta, Senidah, Mimi Mercedes, Insolate, Tijana T, Adiel, Brina Knauss, Tam, Muha i Virgin Helena", saopštili su organizatori festivala.

Iggy Azalea postala je jedno od nezaobilaznih muzičkih imena.

"Talenat, upornost i fokus njena su snaga od samih početaka. Stoga danas nosi status hip-hop zvijezde, a njen dolazak na 'Sea Star' festival jedna je od rijetkih evropskih ekskluziva ovog ljeta te uopšte prilika da publika uživo čuje njene hitove 'Fancy', 'My World' i 'Problems'", javljaju iz "Sea Star" festivala.

Kako dalje navode, nakon što je pokorila neke od najvećih evropskih i svjetskih festivala i više puta osvojila "Exit", 27. maja ove godine Amelie Lens biće zadužena za jake bas frekvencije na "Sea Star" festivalu u Umagu.

"Eklektičnim DJ setovima u kojima donosi techno budućnosti kombinovan sa old school elementima, Amelie Lens osvojila je najveće svjetske festivale kao što su 'Coachella', 'Awakenings' i 'Time Warp'. Uz Amelie, na ovogodišnjem 'Sea Staru' nastupiće i italijanska DJ zvijezda Adiel te slovenačka techno miljenica Brina Knauss uz neizostavne regionalne zvijezde svjetskog glasa Tijanu T, Insolate i Virgin Helenu", ističu organizatori festivala.

Oni saopštavaju da u Hrvatsku premijerno stiže i trenutno najpopularnija regionalna zvijezda Ana Đurić Konstrakta, srpska muzičarka, koja je atipičnim zvukom pjesme "In Corpore Sano" pomela konkurenciju na "Beoviziji" i predstavljaće Srbiju na "Evroviziji".

"Ne prestaje oduševljavati i publiku i medije ovih prostora, a potvrda nastupa na 'Sea Staru' stigla je u sedmici kad je zasjela na prvo mjesto hrvatske 'Billboard' ljestvice i svim regionalnim YouTube trendovima", ističu iz 'Sea Stara'.

Trap kraljica Balkana Senidah, otkrivaju, vraća se na "Sea Star" s mnoštvom novih hitova koji već po izlasku broje milionske preglede, a moćni ženski gang upotpuniće jedno od zaštitnih lica srpske hip-hop scene Mimi Mercedes i sjajne mlade nade regije Muha i Tam.

"Svi 'Exitovi' festivali svoj identitet grade i na promovisanju muzičkih, kulturnih te ljudskih vrijednosti, a polna ravnopravnost na svim nivoima rada zauvijek će biti u fokusu. Ovogodišnji line up 'Sea Stara' svojim primjerom će pokazati kako je moguće napraviti razliku. Uz mnoge izvođačice, u lagunu stiže i niz odličnih muzičara koje čine 'Dubioza kolektiv', 'Meduza', Topic, Vojko V, Farrago, 'Buč Kesidi', Buntai, KUKU$ i brojni drugi", zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije