Muzika

"Mortal Kombat" za "Nezavisne": Uložićemo dva sata krvi i znoja

"Mortal Kombat" za "Nezavisne": Uložićemo dva sata krvi i znoja
"Mortal Kombat" za "Nezavisne": Uložićemo dva sata krvi i znoja

Nakon tačno tri godine konačno ćemo svirati u lepoj Banjaluci! Puno simbolike nas vezuje za ovaj grad. Davne 2009. godine upravo ovde se dogodio drugi koncert od nastajanja našeg nesrećnog benda.

Prvi put smo imali "road trip", prvi put smo probali "original" ćevape i prvi put smo poljubili devojku. U slavu svega toga, odlučili smo da proslavimo osmi rođendan "Mortal Kombata" u Banjaluci, rekao je Miloš Kričković Kriki, frontmen benda "Mortal Kombat", povodom koncerta koji će u Klubu studenata Banjaluka (KSB) biti održan 1. aprila.

U satiričnom razgovoru za "Nezavisne novine" Kriki govori o najavljenom nastupu, planovima benda i trenutnoj situaciji na alternativnoj muzičkoj sceni.

NN: Šta pripremate za koncert u Banjaluci?

Kriki: Pripremamo u studiju pesme koje ćemo svirati, ATA karnet da bismo prešli granicu i reno espejs zbog prevoza. Menjali smo trap na istom jer je stari načisto istrulio, kupio sam nekog stranca koji mi služi za delove, pa ga sada prepakujemo.

NN:  Kakva su vaša očekivanja od banjalučke publike i kakva su vam dosadašnja iskustva?

Kriki: Što bi mudri Kojot rekao: "Očekivanje je u startu razočaranje." Mi ćemo doći i uložiti dva sata krvi i znoja na bini, a publika kako god bude želela! U dosadašnjem iskustvu, publika je činila isto što i mi: dva sata krvi i znoja.

NN: Vi ste relativno mlad bend na sceni. Kako je protekao put od početka do jednog od poznatijih metal-pank bendova regiona?

Kriki: Pa, put je na početku prolazio uglavnom u nisan sani karavanu, dizelašu koji je malo trošio, ali nije imao puno prostora za opremu, bilo nas je četvorica u bendu, pa smo mogli nekako da se spakujemo. Onda smo probali golf trojku, ali je putovanje bilo još gore. Na kraju sam kupio reno espejs III, u koji možeš da spakuješ šta hoćeš, jedino sam se zeznuo što sam uzeo dizelaša 2.2, ispostavilo se da je taj motor jako loš, a i registracija je skupa. Opet sam uzeo isti, ali ovog puta benzinca 2.0. Kada svako od nas bude dolazio na koncerte u mercedesu, znaću da smo uspeli!

NN: Kako biste opisali današnju alternativnu muzičku scenu?

Kriki: Ponovo počinje nešto da se dešava! Država, izgleda, baš mora da bude u haosu kako bi se rodio dobar rokenrol. Devedesete su stvorile gomilu dobrih bendova, onda je nastalo zatišje od 2000. do 2010. godine, danas ima puno dobrih festivala i bendova. Mislim da to dosta govori o situaciji u regionu.

NN: Tokom karijere sarađivali ste s nekoliko muzičkih imena. Koju saradnju najviše pamtite i po čemu?

Kriki: Nije s nekoliko, već s puno! Najbolje iskustvo mi je bilo snimanje spota za pesmu "Mala" (obrada "Brkova"). Tu smo okupili većinu nama bitnih ljudi iz muzičkog sveta. Na kraju mi je bilo žao što nismo snimili takav spot za našu neku pesmu, već za obradu.

NN: Kada publika može očekivati novi album ili singl?

Kriki: Album smo rešili da izbacimo u decembru 2018. godine. U stvari nismo mi rešili, već nam je Milan Tarot rekao da će se to tada dogoditi. Za singl nemamo informaciju, jer pitanje kod Milana košta 10 evra, a u zadnje vreme smo nešto u škripcu s kintom.

NN: Koliko je po vašem mišljenju bitno izdavanje video-spotova uz nove singlove i koliko oni mogu doprinijeti promociji novog singla?

Kriki: Pesmu "Devedesete" smo objavili na YouTube kanalu zajedno s poslednjim albumom, u aprilu 2016. godine, i dosad je nakucala 150.000 pregleda. Spot za istu pesmu smo objavili osam meseci kasnije i on sada iznosi oko pola miliona pregleda. Eto ti matematičko objašnjenje.

NN: Imali ste Antievrovizijski koncert. Da li bi vas nešto navelo da predstavljate svoju zemlju na "Evroviziji"?

Kriki: Pa, mi smo prošle godine shvatili da je najbolji put do "Evrovizije" zapravo Antievrovizija! Razmišljam da se prijavim za "Evroviziju" u solo varijanti, a da bend bez mene organizuje Antievroviziju, onda bi pobeda bila  zagarantovana na ovaj ili onaj način.

NN: Da li ste zadovoljni prisustvom vašeg benda u medijima?

Kriki: Zapravo jesmo! Dok se svi bendovi nešto žale i kukaju kao homoseksualci, mi smo prezadovoljni! Prvu pesmu ovog benda smo stvorili tako što sam snimao vokal u improvizovanoj gluvoj sobi, to jest u ormanu, i u tom trenutku ne da mi nije palo na pamet da ću u budućnosti davati bilo kome nekakav intervju i da će se bilo ko interesovati za ovu priču zvanu "Mortal Kombat". Ono čime sam nezadovoljan jeste manjak televizijskih programa koje se bave rokenrolom, ali opet, ko još gleda televiziju. Valjalo bi da neko napravi YouTube emisiju posvećenu ovoj tematici, ali ne mislim na dvojicu zaluđenika s jednom GoPro kamerom i mikrofonom, već na malo ozbiljniju produkciju.

O bendu

"Mortal Kombat" je metal-pank bend iz Beograda, oformljen 2009. godine, baziran na tvrdom zvuku i provokativnim tekstovima, koji na satiričan način opisuje svoje viđenje modernog društva i okruženje u kome živimo. Za sedam godina postojanja objavili su tri studijska albuma i jedan album uživo. "Mortal Kombat" trenutno promoviše svoj treći studijski album "Besprekorna pobeda", koji su izdali za Izdavačku kuću "Menart", a isti se može besplatno preuzeti na oficijalnoj internet prezentaciji benda.

"Robinovi Hudovi" gosti koncerta

Koncert beogradskog benda biće održan 1. aprila s početkom u 21 čas. Ulaznice za ovaj događaj su u pretprodaji po cijeni od sedam KM, a na dan koncerta će koštati 10 KM.

Svi ljubitelji ovog pank-metal sastava ulaznice za koncert mogu nabaviti na prodajnim mjestima "Peckham Pub", caffe "Šestica" i Klub studenata Banjaluka (KSB). Gost na koncertu benda "Mortal Kombat" biće sastav "Robinovi Hudovi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije