Muzika

Music Fest "Zlatna nit": Najavljen najsvježiji festival regije

Music Fest "Zlatna nit": Najavljen najsvježiji festival regije
Foto: Nezavisne novine | Music Fest "Zlatna nit": Najavljen najsvježiji festival regije

Muzički festival "Zlatna nit" koji će se održati od 8. do 10. juna u Bosanskoj Krupi danas je premijerno najavljen i u Banjaluci.

Festival koji će se održati u sklopu rizorta “Zlatna nit" već sada je prozvan najsvježijim festivalom u zemlji te će u tri dana okupiti neke od najvećih muzičkih zvijezda današnjice. 

Prvog festivalskog dana pred publikom će nastupiti grupe "The Croatian Pink Floyd Show", "Van Gogh" i "Opća opasnost".

Drugo festivalsko veče je rezervisano za nastupe sastava "Helem Nejse", "Divlje Jagode" i "Let 3".

Posljednjeg dana festivala za publiku je spremljena poslastica u vidu koncerata grupa "Zona isključenja", "SARS" i "Dubioze koletiv".

Pored velikih regionalnih bendova publika će moći da uživa i u takmičarskom dijelu festivala gdje će se predstaviti najbolji domaći i regionalni demo bendovi koji će se boriti za vrijedne nagrade. 

Ispred organizacije festivala "Zlatna nit" Elvir Reklić ističe da je festival postavio čvrste temelje sa najboljim lajnapom izvođača i samim tim se nametnuo na sceni kao najsvježiji festival u zemlji. 

"Sve ćemo pratiti i vatrometom, sa vrhunskom tehnikom i tri stejdža. Meni je zadovoljstvo da samo danas u Banjaluci. Moram da kažem da mi nismo birali bendove na taj način da se regionalno biraju sastavi, nego se desilo da nam takmičarski demo bendovi dolaze iz Prijedora, Tuzle, Sarajeva, Zenice, Banja Luke, ali i Hrvatske i Slovenije", rekao je Reklić.

Organizator dodaje da je ovo jedini način da se bendovi u razvoju kvalitetno predstave publici te da se nada da će svi oni vremenom sa demo bine preći na glavnu pozornicu. 

Povodom najave festivala u Banjaluci javnosti se obratio i David Jojić predstavnik benda "Charna" iz Banjaluke koji će nastupiti u takmičarskom programu festivala.  

"Ono što ratzlikuje ovaj festival u odnosu na ostale je taj momenat koji se posvećuje demo bendovima. Kada su u pitanju headlineri, vjerujem da je ovo jedan od boljih lajnapa za ovu festivalsku sezonu, a sam festival otvara vrata nekim novim muzičarima koji tek treba da utabaju stazu na sceni. Posebno nas raduje sjajna organizacija, vrhunska oprema i susret sa publikom. Daćemo sve od sebe da se prikažemo u najboljem svjetlu", rekao je Jojić. 

Posjetioci festivala "Zlatna nit" svoje ulaznice i kamp mjesta mogu kupiti putem sistema kupikartu.ba ali i na fizičkim prodajnim mjestima koji će uskoro biti predstavljeni.

Više informacija o samom festivalu, smještaju i lajnapu moguće je pronaći putem kanala društvenih mreža i sajta festivala: https://www.musicfestzn.org/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije