Muzika

Bend "Stuttgart online" na zarazu odgovorio zaraznom pjesmom

Bend "Stuttgart online" na zarazu odgovorio zaraznom pjesmom
Foto: Romana Slačala | Muzičari beogradskog sastava "Stuttgart online" na zarazu odgovorili zaraznom pjesmom

Prvaci beogradske garaže, bend "Stuttgart online", predstavili su video-spot za pjesmu "Dok hodamo bosi". Kako ističu članovi benda, novi singl treba da predstavi pozitivno osvježenje u ovom ludom vremenu, a kako bolje odgovoriti na zarazu nego zaraznom pjesmom. Underground manir je sveprisutan u pjesmi i spotu, što je već prepoznatljivi stil "Stuttgarta".

Muzičari beogradskog sastava "Stuttgart online" na zarazu odgovorili zaraznom pjesmom

Predstavnik benda Bojan Slačala za "Nezavisne" ističe da je cilj grupe da bar na četiri minuta, koliko traje sama pjesma, skrene publici misli na neku drugu stranu.

"Pesma treba da skrene misli na noć, puste ulice i lucidnu potragu za ljubavi. Čini mi se da smo svi zaboravili na te normalne stvari iz života, pa dok se koncerti ne vrate, evo divnog načina da se svi podsetimo kako to izgleda", rekao je Slačala.

Spot za novu pjesmu snimljen je u legendarnom "Elektropioniru" u Beogradu, a produkciju za ovo izdanje potpisuje producent Ivan Petrović.

"Pored Ivana, spot je snimila i režirala Romana Slačala. Pošto već neko vreme sa oba benda održavam probe i sve aktivnosti u klubu 'Elektropionir', koji nam sad dođe kao druga kuća, tu smo odlučili i da ekranizujemo spot, dakle, na domaćem terenu. I odmah su i rezultati bolji. Čini mi se da smo dobro preneli tu poletnu atmosferu pesme na sliku", istakao je Slačala.

Muzičar dodaje da svako snimanje spota sa sobom nosi brojne izazove pa tako izuzetaka nije bilo ni kod ekranizacije singla "Dok hodamo bosi". "Jedan čitav dan pred snimanje smo nas trojica iz grupe postavljali scenografiju u klubu. Sutradan, kad je stigla Romana i pogledala scenu, samo je kratko rekla: 'Ovo ništa ne valja, menjaj sve, uključujući i stajling'. Naravno, nije nam bilo teško da u najkraćem roku organizujemo sve ponovo, uz neophodnu količinu šale na sopstveni račun, koji nas je samo dodatno motivisao da uradimo sve još bolje", prisjetio se Slačala.

Bend je novu pjesmu predstavio u vremenu pandemije virusa korona, ali kako ističu ovi muzičari, po prirodi su optimisti pa se nadaju da će globalna pošast ubrzo proći.  "Čitao sam zapise mnogih poznatih pisaca iz prošlosti i njihovih iskustava u tadašnjim epidemijama. Zaključak je sledeći - kako su se pojavljivale naglo, tako su iz neobjašnjivog razloga i prestajale. Verujem da će se tako nešto i sad desiti. Prirodnim putem ili vakcinacijom, uopšte nije važno", rekao je Slačala.

Ipak, pojava pandemije promijenila je život iz korijena, a kako muzičar dodaje, zbog te činjenice je moguće i kolektivno buđenje svijesti na svjetskom nivou.  "Sve je moguće. Kao što je moguća pandemija, tako je moguć i neki oblik kolektivnog buđenja svesti na svetskom nivou. Za obe stvari smo pre samo pola godine mislili da su nemoguće, ali život nam uvek otkrije svoju nepredvidivu stranu. Zato je njegov smisao i dalje najveća zagonetka za čoveka", zaključio je Slačala.

Planovi za budućnost sastava "Stuttgart online" su snimanje spotova za još dvije pjesme te se u bendu nadaju da će istrajati u želji da i te numere ekranizuju na najbolji mogući način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije