Muzika

Na "Banja Luka Festu" nastupaju najveće zvijezde regiona

Na "Banja Luka Festu" nastupaju najveće zvijezde regiona
Foto: N.N. | Na "Banjaluka festu" nastupaju najveće zvijezde regiona
Neda Vukadin

BANJALUKA - Prvi internacionalni muzički festival "Banja Luka Fest" biće održan na tvrđavi Kastel od 6. do 10. jula, a svjetske zvijezde, glamur, crveni tepih, spektakularni koncerti, brojne poznate ličnosti iz cijelog regiona, veliki broj medijskih kuća, posjetilaca i još mnogo toga desiće se u pet festivalskih dana.

Atraktivna festivalska lokacija, velika scena tvrđave Kastel (prostor kod Kamene kuće), za potrebe festivala biće posebno prilagođena. Za ovu priliku priprema se specijalno dizajnirana sjedeća platforma kojom će Kastel dobiti novi, dosad neviđeni, izgled i na taj način publici ponuditi drugačije iskustvo koncerata na otvorenom. 

Festival se priprema na izuzetno visokom nivou produkcije, a samo neke od stvari koje će publika moći vidjeti biće velika scena po najsavremenijim standardima, svjetski poznata imena, crveni tepih, koncerti na otvorenom, veliko interesovanje publike, čak pet festivalskih dana, specijalno dizajnirana platforma sa sjedećim mjestima, a sve to uz veliki broj novinarskih ekipa iz cijelog regiona. 

Svečano otvaranje festivala obilježiće koncert svjetski poznatog violiniste Stefana Milenkovića i sastava "Camerata" iz Novog Sada. Među poznatim imenima koja će nastupiti na velikoj sceni tvrđave Kastel najviše pažnje svakako privlači fado diva Mariza. Čuvena Portugalka proslavlja više od dvije decenije muzičke karijere te će u okviru svoje slavljeničke turneje posjetiti i Banjaluku, što će nesumnjivo biti događaj za pamćenje. 

"S velikim zadovoljstvom najavljujem prvo izdanje 'Banja Luka Festa', koji je bio planiran za 2020. godinu, ali je zbog pandemije korona virusa morao biti odložen. Ove godine festival će se održati uz sve propisane epidemiolške mjere, ali uz veliki entuzijazam svih nas da postane tradicionalni i da se od ove godine uvrsti na mapu najznačajnijih dešavanja u regionu iz oblasti kulture, umjetnosti i muzike", kazala je Biljana Čigoja, direktorica "Banja Luka Festa". 

Dodala je da uz velike zvijezde, sjajne koncerte, dobru energiju, odličnu organizaciju i niz vrlo zanimljivih pratećih sadržaja tokom svih festivalskih dana žele poslati pozitivne poruke iz Banjaluke kao mjesta dobrih susreta. 

"Želja nam je da pokažemo sve potencijale koje Banjaluka ima, da privučemo publiku iz regiona i uključimo lokalnu zajednicu", pojasnila je Čigoja.

Od 6. do 10. jula na velikoj pozornici tvrđave Kastel nastupiće Stefan Milenković i "Camerata" Novi Sad, Zvonko Bogdan i Veliki tamburaški orkestar, Amira Medunjanin i Bojan Zulfikarpašić u pratnji Vojvođanskog simfonijskog orkestra, Mariza te Rade Šerbedžija i "Zapadni Kolodvor".

Sve ovo će učiniti "Banja Luka Fest" glamuroznim festivalom, čijim će crvenim tepihom ove godine defilovati najveće zvijezde iz svijeta muzike, pozorišta i filma, kao i publika iz čitavog regiona.

Kako se tvrđava Kastel za ovu priliku prvi put pretvara u koncertnu dvoranu na otvorenom, ugođaj će upotpuniti after parti nakon svakog koncerta.

Svi programi festivala održaće se u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama propisanim od Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Ulaznice su u prodaji putem online prodajnog sistema  www.kupikartu.ba, na Trgu Krajine ispred Robne kuće "Boska" i u Agenciji "Stars and more" Jevrejska 6, prvi sprat, a kontakt telefon je 065 001 919.

Program

6. jul -  Stefan Milenković i "Camerata" Novi Sad

7. jul - Zvonko Bogdan s Velikim tamburaškim orkestrom

8. jul - Amira Medunjanin i Bojan Zulfikarpašić u pratnji Vojvođanskog simfonijskog orkestra

9. jul - Mariza, portugalska fado diva

10. jul -  Rade Šerbedžija i "Zapadni kolodvor"

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije