Muzika

Na smotri dječijeg folklora 280 učesnika

Na smotri dječijeg folklora 280 učesnika
Foto: Srna | Na smotri dječijeg folklora 280 učesnika

U Novom Gradu večeras je održana 4. smotra dječijeg folklora "Veseli koračići" na kojoj je nastupilo oko 280 članova sedam kulturno-umjetničkih društava uzrasta do 15 godina.

Predstavila su se kulturno-umjetnička društva "Potkozarje" Kostajnica, "Oplenac" Topola, "Dr Mladen Stojanović" Prijedor, "Veselin Masleša" Banjaluka, "Kolovit" Gradiška, "Jajce" iz Jajca" i domaćin "Una" Novi Grad.

Zamjenik načelnika opštine Novi Grad Bojan Lukač rekao je da je opština pokrovitelj manifestacije, da smotra okupila veliki broj djece i da je lijepo svjedočiti prijateljstvima koja nastaju.

Lukač je naveo da je delegacija opštine Topola drugi put u Novom Gradu te da su predstavnici novogradske opštine bili u uzvratnoj posjeti.

"Nadamo se da će saradnja biti nastavljena i proširena i na oblast sporta i privrede", dodao je on.

Predsjednik Skupštine opštine Topola Jasna Vuković kaže da je prvi put u Novom Gradu, gdje se osjeti duh prijateljstva i podrška opštine kulturno- umjetničkom društvu.

"Nadamo se da ćemo uskoro imati priliku da ugostimo i delegaciju opštine Novi Grad i članove Kulturno-umjetničkog društva `Una`", rekla je ona.

Koreograf Kulturno-umjetničkog društva "Una" Siniša Jovanić rekao je da se dječija smotra folklora organizuje povodom vaskršnjih praznika i da iz godine u godinu ova manifestacija "raste i dobija na značaju".

Kulturno-obrazovni centar Novi Grad večerašnjom se manifestacijom pridružio akciji "Kuća za Dijaninu djecu", pokrenutoj kako bi se prikupila sredstva za kupovinu kuće porodici sa sedmoro djece.

Kutija za priloge posjetilaca bila je postavljena u sportskoj dvorani gdje je održana dječija smotra folklora. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije