Muzika

Na takmičenju muzičkih škola učestvovalo oko 200 učesnika

Na takmičenju muzičkih škola učestvovalo oko 200 učesnika
Foto: Srna | Na takmičenju muzičkih škola učestvovalo oko 200 učesnika

DOBOJ - Na takmičenju devet muzičkih škola iz Republike Srpske i Federacije BiH, koje je održano danas u Doboju, učestvovalo je oko 200 učenika.

Domaćin takmičenja bila je Osnovna muzička škola "Markos Portugal" čiji je direktor Aleksandar Vukojević rekao da su se učesnici takmičili u disciplinama klavir, violina, gitara i harmonika, te da je uz svaki instrument bilo sedam kategorija.

"Bilo je i nekoliko kategorija kamerne muzike kao duo klavir, duo harmonika, trio harmonika, nestandardni duo i slično", rekao je Vukojević.

Takmičari niže Muzičke škole "Kornelije Stanković" iz Bijeljine sa osvojenih 100 bodova bili su najbolji u disciplini kamerne muzike i kategoriji trio harmonike za učenike od četvrtih do šestih razreda.

Iz dobojske Osnovne muzičke škole "Markos Portugal" učenika Selma Hadžić pobjedila je u disciplini gitare u kategoriji prvih razreda, Miloš Milivojević u disciplini harmonika za učenike šestih razreda, a Jovana Paunović u disciplini violine u kategoriji petih razreda.

Učenik Muzičke škole "Katarina Kosača Kotromanić" iz Žepča Martina Slišković bila je najbolja u disciplini klavir u kategoriji trećih razreda.

Vukojević je rekao da je zadovoljan brojnošću učesnika s obzirom na to da je ovo treće po redu otvoreno školsko takmičenje muzičkih škola koje služi kao priprema za republičko i druga takmičenja.

Takmičenja je održano u prostorijama dobojske muzičke škole i Centra za kulturu i obrazovanje.

Manifestacija je održana pod generalnim pokroviteljstvom gradonačelnika Doboja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije