Muzika

Nagađanjima došao kraj: Oasis se oglasio poslije zagonetnih poruka

Nagađanjima došao kraj: Oasis se oglasio poslije zagonetnih poruka
Foto: Twitter / Printscreen | Nagađanjima došao kraj: Oasis se oglasio poslije zagonetnih poruka

​Engleski rokenrol velikani Oasis su se konačno oglasili poslije nekoliko zagonetnih poruka na društvenim mrežama. Oni će proslavit izlazag svog kultnog debi albuma reizdanjem u vidu ograničenog LP izdanja, uključujući dosad neobjavljene studijske snimke.

Nakon što su proteklih nekoliko dana proveli zadirkujući javnost objavama na svojim društvenim mrežama - što je podstaklo neke obožavatelje koji su željeli da razmišljaju o mogućem ponovnom okupljanju - Oasis je sada potvrdio da će obilježiti 30. godišnjicu svog kultnog debija iz 1994., "Definitely maybe", reizdanjem albuma u potpuno novom formatu. 

Dostupan od 30. avgusta 2024., "Definitely Maybe (30th Anniversary Deluxe Edition)" uključivaće pjesme s originalnog snimanja u Monnow Valley studiju - koje je bend odbacio jer su se činile previše uglađenima - kao i isječke s objavljenog albuma snimljenog u Cornwall's Sawmills studiju (koje su po prvi put ponovo miksali Noel i Kalum Marinjo).

Štaviše, sadržavaće i neobjavljeni demo "Sad Song", izvorno uključen u "Definitely Maybe" kao bonus pjesma, ova će alternativna verzija umjesto toga istaći Lijamov vokal. 

Osim toga, ovo novo reizdanje dolazi s novim umjetničkim djelima originalnog umjetničkog dizajnera Brajana Kenona i originalnog fotografa Majkla Spensera Džonsa, kao i novim bilješkama Alana MekGija iz Creation Records i novinara Hamiša MakBaina, prenosi "DIYmag".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oasis (@oasis)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije