Muzika

Najljepše praznične kompozicije pred publikom

Najljepše praznične kompozicije pred publikom
Foto: N.N. | Najljepše praznične kompozicije pred publikom

BANJALUKA - Novogodišnji koncert je za nas uvijek prilika da se našoj dragoj publici predstavimo najboljim programom i najboljim solistima koje Republika Srpska trenutno ima, kazao je Ivan Otašević, direktor Banjalučke filharmonije.

Simfonijski orkestar Banjalučke filharmonije održaće tradicionalni novogodišnji koncert ove nedjelje, 14. januara, s početkom u 12 časova u Kulturnom centru Banski dvor, na kojem će izvesti najljepšu prazničnu umjetničku muziku.

Besplatne ulaznice za ovaj koncert podijeljene su već prvog dana, a određeni broj zainteresovane publike moći će i da stoji, dok će biti postavljen i video-bim ispred Banskog dvora, gdje će direktno biti prenošen koncert.

"Kada se na kraju sezone i pred početak nove prave analize proteklog perioda, drago mi je da je Banjalučka filharmonija 2017. godine imala svoju svakako najdinamičniju sezonu do sada, s izuzetno kvalitetnim koncertnim nastupima u zemlji i inostranstvu. Održano je ukupno 15 odličnih cjelovečernjih koncerata, i to u Srbiji, Austriji i BiH", rekao je Otašević.

Dodao je da i pored činjenice da su u Banjaluci u 2017. godini nastupili ukupno pet puta sa simfonijskim i gudačkim orkestrima, što je značajan broj nastupa u odnosu na prethodne godine, ostaje nada za redovnim, mjesečnim nastupima u gradu čije ime nose, koji vole i u kojem žive i rade.

"Naš šef dirigent Vanesa Kremenović i ja imali smo obavezu da sastavimo program po svjetskim standardima i u okviru koncertnog programa će se publici predstaviti naša dva sjajna soprana: Dunja Simić i Snežana Savičić-Sekulić, ali i mlada violinistkinja Lidija Bojinović iz Banjaluke", naveo je Otašević. Velikim simfonijskim orkestrom Banjalučke filharmonije će dirigovati poznati dirigent iz Srbije, Vesna Šouc.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije