Muzika

Najljepše praznične kompozicije pred publikom

Najljepše praznične kompozicije pred publikom
Foto: N.N. | Najljepše praznične kompozicije pred publikom
Nevena Vržina

BANJALUKA - Novogodišnji koncert je za nas uvijek prilika da se našoj dragoj publici predstavimo najboljim programom i najboljim solistima koje Republika Srpska trenutno ima, kazao je Ivan Otašević, direktor Banjalučke filharmonije.

Simfonijski orkestar Banjalučke filharmonije održaće tradicionalni novogodišnji koncert ove nedjelje, 14. januara, s početkom u 12 časova u Kulturnom centru Banski dvor, na kojem će izvesti najljepšu prazničnu umjetničku muziku.

Besplatne ulaznice za ovaj koncert podijeljene su već prvog dana, a određeni broj zainteresovane publike moći će i da stoji, dok će biti postavljen i video-bim ispred Banskog dvora, gdje će direktno biti prenošen koncert.

"Kada se na kraju sezone i pred početak nove prave analize proteklog perioda, drago mi je da je Banjalučka filharmonija 2017. godine imala svoju svakako najdinamičniju sezonu do sada, s izuzetno kvalitetnim koncertnim nastupima u zemlji i inostranstvu. Održano je ukupno 15 odličnih cjelovečernjih koncerata, i to u Srbiji, Austriji i BiH", rekao je Otašević.

Dodao je da i pored činjenice da su u Banjaluci u 2017. godini nastupili ukupno pet puta sa simfonijskim i gudačkim orkestrima, što je značajan broj nastupa u odnosu na prethodne godine, ostaje nada za redovnim, mjesečnim nastupima u gradu čije ime nose, koji vole i u kojem žive i rade.

"Naš šef dirigent Vanesa Kremenović i ja imali smo obavezu da sastavimo program po svjetskim standardima i u okviru koncertnog programa će se publici predstaviti naša dva sjajna soprana: Dunja Simić i Snežana Savičić-Sekulić, ali i mlada violinistkinja Lidija Bojinović iz Banjaluke", naveo je Otašević. Velikim simfonijskim orkestrom Banjalučke filharmonije će dirigovati poznati dirigent iz Srbije, Vesna Šouc.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije