Muzika

Nakon 15 godina obnovljen rad dječijeg hora "Ludmer"

Nakon 15 godina obnovljen rad dječijeg hora "Ludmer"
Foto: Srna | Nakon 15 godina obnovljen rad dječijeg hora "Ludmer"

U Bratuncu je nakon skoro 15 godina obnovljen rad dječijeg hora "Ludmer" na čijem je čelu ponovo profesor muzike Željka Malović.

Rad hora oživljen je na inicijativu rukovodstva bratunačkog Doma kulture.

Malovićeva je rekla Srni da je pokrenut rad dječijeg hora u koji je uključeno oko tridesetoro djece.

"Tu su djeca od četiri godine pa do učenika starijih razreda osnovne škole. Oni zajedno vježbaju, pjevaju, druže se i nastupaju na lokalnim manifestacijama", objašnjava Malovićeva.

Ona ističe da muzika ima veliki značaj za razvoj djeteta, posebno u najranijem dobu jer uz nju stiču i druge vještine i znanja.

Malovićeva ima dugogodišnje pedagoško iskustvo jer, osim posla u školi kao nastavnik muzičkog obrazovanja, radi i u Muzičkoj školi "Vojin Komadina" u Zvorniku, a i u "Kući dobrih tonova" u Srebrenici.

Ona kaže da je učestvovala u mnogim muzičkim projektima u više od dvije decenije rada, ali da joj je u najljepšoj uspomeni ostala saradnja i rad sa bratunačkom pjevačkom grupom "Ludmer", koja je bila prvi hor koji je vodila, osim školskih horova.

Malovićeva kaže da je interes djece za horsko pjevanje veoma izražen i da je već zavidan repertoar hora, od dječijih, rodoljubivih i tradicionalnih pjesama do tematskih kao što su ruske i pjesme o Kosovu.

"Ludmer" već priprema program za koncert kojim će u Bratuncu biti obilježen 21. jun, Međunarodni dan muzike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije