Muzika

Nastupom dua "Braća Asad" počeo 19. Gitar art festival

Nastupom dua "Braća Asad" počeo 19. Gitar art festival
Foto: N.N. | Nastupom dua "Braća Asad" počeo 19. Gitar art festival

Nastupom gitarskog dua "Braća Asada", kojeg čine Serđo i Odair Asad, večeras je u beogradskom Domu omladine počeo 19. Gitar art festival, pod sloganom "Be Connected".

Serđo i Odair Asad su vrhunski muzičari iz Brazila koji su postali reper svim gitaristima u polju postavljanja novih standarda u inovaciji, genijalnosti i izrazu gitarske muzike.

Festival je otvorila ambasadorka Brazila u Srbiji Izabela Kristina de Azevedo Hejvert koja je navela da joj je posebno drago to što ovom prilikom se obilježava i 80 godina od zasnivanja diplomatskih odnosa između Srbije i Brazila.

Ono što je bitno u radu ovog festivala je raznolikost i raznovrsnost umjetnika koje dovodi na scenu, kazala je Azevedo i navela da je bitan i uticaj Gitar art festivala na mlade muzičare iz beogradskih muzičkih škola, koji na ovaj način imaju priliku da sarađuju sa prominentnim umjetnicima iz čitavog svijeta.

"Ovaj multikulturalni aspekt festivala potpomaže ono što mi u diplomatiji smatramo povezivanjem kultura i ljudi", dodala je.

Na otvaranju publici se obratio i osnivač i direktor festivala Boško Radojković koji je istakao da i poslije 19 godina Gitar art festival ide hrabro naprijed, ubacuje uvijek neke nove i kreativne aktivnosti i bori se, kaže, da klasičnu gitaru uklopi u savremeni život i osigura joj bezbjedan put ka budućnosti.

Devetnaesti festival gitare trajaće do 21. marta, a okupiće više od 100 učesnika iz 25 zemalja.

Tokom šest večeri i 10 koncerata, publici će se predstaviti muzičari iz oblasti klasike, fada, bluza, flamenka i savremenog stvaralaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije