Muzika

Natalija Todorović pred publikom u Jajcu 25. jula

Natalija Todorović pred publikom u Jajcu 25. jula
Foto: N.N. | Natalija Todorović pred publikom u Jajcu 25. jula

JAJCE - Banjalučka violinistkinja Natalija Todorović održaće koncert na otvorenom 25. jula kod Katakombi u Jajcu.

Ovo ljeto je Todorovićevoj radno, pa tako s kolegom pijanistom Vladom Danićem, pored Jajca, nastupa u još nekoliko gradova Republike Srpske.

"Meni se mnogo sviđaju ti nastupi na otvorenom jer je mnogo bliskiji kontakt s publikom. Ovaj vid koncerata veoma je popularan u inostranstvu, ali i kod nas se radi na tome. Izvodićemo Mocartova, Tarinijeva, Granadosova djela. Čuće se i Paganinijeve note, ali i moje kompozicije", kazala je ona.

Napomenula je da kada je u pitanju naša država nema mnogo prilike za nastupe na otvorenom, ali je istakla Kulturni centar Banski dvor u kojem ljeti aktivno radi Art dvorište, gdje umjetnici imaju priliku da nastupaju pod vedrim nebom.

"Mislim da će ovakav vidi nastupa svakako više animirati publiku da dođe na koncert, tako da u tom smisli treba više raditi na samoj ideji koncerta i onda je sasvim svejedno da li svirate u malom ili velikom gradu", navela je Todorovićeva.

Todorovićeva je nedavno održala radionicu za violiniste pod nazivom "Radost sviranja", koja je privukla veliki broj mladih violinista.

"Nema mnogo takvih dešavanja kod nas za djecu koja se bave klasičnom muzikom. Dva najbolja polaznika nastupiće na mom koncertu u Art dvorištu Banskog dvora krajem avgusta. Gost mi je bio kolega sa Akademije Ivan Otašević, i na svakoj narednoj radionici predstaviću jednog kvalitetnog profesora violine", rekla je Todorovićeva i dodala da radionice organizuje dva puta godišnje.

"Radionice su korisne i za mene i za djecu, pomažu mi da pratim neki kontinuitet kod djece, a rad s njima me na neki način tjera da stalno osmišljavam neke načine vježbanja i nove teme za narednu radionicu", pojasnila je ona neke od prednosti održavanja radionica.   

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije