Muzika

Nataša Mitrović i Nenad Kačar u Banskom dvoru

Nataša Mitrović i Nenad Kačar u Banskom dvoru
Foto: N.N. | Nataša Mitrović i Nenad Kačar u Banskom dvoru

BANJALUKA - Koncert klavirskog dua Nataše Mitrović iz Beograda i Nenada Kačara iz Zagreba biće održan 27. septembra sa početkom u 20 časova u Koncertnoj dvorani Banskog dvora.

Duo N&N djeluje od 2017. godine. Njihov bogat repertoar obuhvata niz djela od baroka do muzike 21. vijeka uključujući kapitalne kompozicije za klavir četvororučno kao i mnogobrojne transkripcije.

Nataša Mitrović, pijanistkinja iz Beograda, i Nenad Kačar, pijanista iz Zagreba, ostvaruju izuzetnu saradnju uz najviši profesionalni nivo na svojim nastupima i koncertima. Njihova interpretativna ostvarenja odišu znalačkim tumačenjem stila, uz nadahnuta dinamička nijansiranja, jasan ritam i puls, virtuoznost, te  zaokruženosti muzičkih fraza i linija. Zvučnom prozračnošću i energijom prezentuju bilo poetiku, bilo dramatiku muzičkog sadržaja sa lakoćom, šarmom i jednostavnošću. Rado su viđeni gosti i pozivani su na koncerte i festivale kako u Hrvatskoj i Srbiji, tako i u inostranstvu. U sljedećoj 2022. godini uz mnogobrojne koncerte očekuje ih velika turneja u Kini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije