Muzika

Neno Murić i Nikolina Vujić nastupili na CMC festivalu

Neno Murić i Nikolina Vujić nastupili na CMC festivalu
Foto: N.N. | Neno Murić i Nikolina Vujić nastupili na CMC festivalu

Neno Murić je proteklog vikenda nakon dužeg vremena nastupio uživo pred publikom.

Naime, kao predstavnik BiH pjevač je u ime Hayat produkcije učestvovao na revijalnom 13. CMC Festivalu u Vodicama, gdje je predstavio novu pjesmu „Biću tvoja sjena“. Nikolina Vujić je uz Murića takođe predstavljala BiH, a oboje su pjesmama i izvođenjem oduševili slušaoce i kolege.

"Dobio sam nekoliko poziva za gostovanja u Šibeniku i Vodicama, tako da ću se ponovo vratiti u Dalmaciju, gdje sam zakazao svoje nastupe za 30. i 31. juli. Veliko je zadovoljstvo kada čujete svoju autorsku pjesmu na radio stanicama, što se meni dogodilo nekoliko puta dok smo sjedili u restoranima u Vodicama. Nastup na CMC festivalu za mene je veoma pozitivno iskustvo. Domaćini su bili vrlo ljubazni i sve je bilo organizovano na visokom nivou. Maksimalno smo uživali, a imao sam priliku da se nakon toliko vremena ponovo sretnem sa mojim dragim prijateljem Halidom Bešlićem, koga publika u Hrvatskoj jako voli. Razmijenio sam iskustvo sa starijim kolegama, družio se sa Ružicom i Željkom Bebekom. Posebno me je oduševio njihov sin Zvonimir koji je jako lijepo odgojen i vrstan gitarista, pred kojim je blistava karijera", rekao je Neno Murić.

Nakon nastupa u Vodicama na društvenim mrežama Muriću neprestano stižu pohvale i pozitivni komentari ljudi koji su čuli njegovu pjesmu „Biću tvoja sjena“.

"Hvala mojoj matičnoj kući Hayat produkciji koja mi je pružila priliku da predstavim novu pjesmu pred širokim auditorijem. Događaj je pratilo puno medija, nastupili su mnogi poznati izvođači i čuli smo dosta sjajnih pjesmama. Zasigurno je ovo događaj koji je s razlogom izazvao veliku pažnju javnosti. Svoje nove pjesme predstavili su Crvena Jabuka, Željko Bebek, Zlatko Pejaković, Colonia, Magazin, Lidija Bačić Lili, Opća opasnost i mnogi drugi.  Croatia records je već publikovala CD sa izvođačima, a za samo dva dana ova kompilacija hitova našla se na drugom mjestu po prodaji u Hrvatskoj", kazao je Neno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije