Muzika

Netflix donosi drugu sezonu "Noćnog agenta"

Netflix donosi drugu sezonu "Noćnog agenta"
Foto: Twitter / Printscreen | Netflix donosi drugu sezonu "Noćnog agenta"

Netflix je potvrdio "Noćnog agenta" za drugu sezonu. Temeljena na romanu Metjua Kuirka, serija prati agenta FBI-a nižeg nivoa koji radi u podrumu Bijele kuće, upravljajući telefonom koji nikada ne zvoni - sve do noći kada zvoni, gurajući ga u brzu, opasnu zavjeru koja u konačnici vodi sve do Ovalnog kancelarije.

Noćni agent, u produkciji Sony Pictures Television Studios, premijerno je prikazan 23. marta i odmah je skočio na Netflixovu listu 10 najgledanijih TV emisija. Debitovao je na prvom mjestu engleske TV liste sa 168.71 miliona sati gledanja, što ga čini najgledanijim naslovom ove sedmice.

Budući da Netflix sve više steže remen kada je u pitanju produžetak serija, to je bilo dovoljno da brzo dobije zeleno svjetlo za još jedno poglavlje.

Šaun Rajan, tvorac i izvršni producent serije, kaže: "Prošla sedmica bila je burna jer smo napokon uspjeli podijeliti 'Noćnog agenta' sa svijetom. Vidjeti ogromnu reakciju na seriju bila je velika radost i zasluga je naše glumačke ekipe, naših scenarista, naših reditelja, naše ekipe i naših partnera na Sony Pictures Television i Netflix. Ne možemo biti ponosniji ili uzbuđeniji što smo krenuli u drugu sezonu kako bismo podijelili dalje avanture Noćne akcije s našim novopečenim obožavaocima."

Džini Hau, potpredsjednica dramskih serija u Netfliux, dodaje: "Ponosni smo što vidimo da je 'Noćni agent' ostvario vrhunsku izvedbu i odmah postao prihvaćen širom svijeta. Šaun Rajan stvorio je senzaciju špijunskog trilera kojeg se gledaoci ne mogu zasititi, sa zvjezdanom glumačkom postavom koju čine Gabriel Baso, Lusiane Bukanan i Hong Čau, a mi smo tu da im donesemo više akcije i napetosti koju vole”, prenosi "Vodzilla"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije