Muzika

Neverne bebe spremaju album i dokumentarni film o bendu

Neverne bebe spremaju album i dokumentarni film o bendu
Foto: Ilustracija | Neverne bebe spremaju album i dokumentarni film o bendu

Imaju i pop hitove i progresivne rok pjesme. Studijski su magovi, ali i bend prekaljen na bezbroj koncerata. Pomalo zagledani u svoje misli, no i sposobni da se povežu sa širokom publikom. Neverne bebe su spremile novi album. Imaju i novi spot. A frontmen grupe Milan Đurđević je u međuvremenu preležao koronu.

"Bio je blaži oblik - temperatura dan, dva i onda dve nedelje karantina. Rezultati su mi sada super. Abum spremamo godinu i po dana. Ušli smo u koronu na pola albuma, a onda smo tu drugu polovinu promenili jer sam pisao neke nove pesme u odnosu na trenutak koji smo živeli. Priča 'Vodi me odavde' je priča o našim sudbinama da probamo da nađemo neko bolje mesto za život. Ta pesma zatvara naš album. Snimili smo 'Zajedno' sa Belanom i sad 'Reku ljubavi'. To su tri singla koja će imati 12 pesama", kaže za TV Prva Đurđević.

Prvo predstavljanje će imati 30. marta na platformi Youbox čime žele da izađu i pokažu da Neverne bebe još žive, poslije čega očekuju prave live koncerte. Uporedo snimaju dokumentarni film o bendu.

"1993. godine pravimo bend sa ovom cuclom sa žiletom i pokazujemo koja vrsta kič kulture se gura mladim ljudima, a u tom trenutku plata 9 maraka, hiperinflacija, ratovi u hrvatskoj, ludilo, a mi snimamo rok pesme: 'Veliki je bog', '1000 godna'... Kompletnu karijeru prati haos", rekao je Đurđević.

Ni sada bend, kako ni mnogi drugi iz tog muzičkog svijeta, ne živi bolje.

"Godinu i po dana živimo bez prihoda i ne žalimo se, na jedan način koji je umetnički dostojanstven", dodao je Đurđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije