Muzika

Nik Kejv objavio drugu kompilaciju singlova i rijetkih pjesama

Nik Kejv objavio drugu kompilaciju singlova i rijetkih pjesama
Foto: exitfest.org | Nik Kejv objavio drugu kompilaciju singlova i rijetkih pjesama
Tanjug

Muzičar Nik Kejv sa svojim pratećim bendom Bed sids objavio je dvostruki kompilacijski album "B-Sides & Rarities Part II", koji donosi 27 b strana singlova i rijetkih pjesama nastalih od 2006. do 2020. godine, saopštio je danas festival Egzit.

Kompilacija koju su sastavili Kejv i njegov multiinstrumentalista Voren Elis, pojavila se 16 godina nakon veoma hvaljene prve "B-Sides & Rarities", a australijski muzičar je prvi potvrđeni hedlajner Egzita, koji će biti održan od 7. do 10. jula 2022. na Petrovaradinskoj tvrđavi, podsjeća se u saopštenju.

"Uvijek mi se sviđao prvi 'B-Sides & Rarities' više nego bilo koji drugi album. To je jedino što sam volio da slušam. Čini se opušteniji, čak i pomalo besmislen, ali sa lijepim pjesmama. Postoji nešto u 'malenosti' pojedinih pjesama što je bliže njihovom izvornom duhu. Drugi dio ove kompilacije je nastavak čudne i prelijepe kolekcije izgubljenih pjesama Bed sidsa", izjavio je Kejv.

Kompilacija donosi, između ostalog, Kejvu omiljene "Waiting for You" i "Life Per Se", koju su smatrali suviše tužnom za album "Skeleton Tree" (2016), "Earthlings" iz razdoblja albuma "Ghosteen" (2019), kao i prve verzije pjesama poput "First Girl In Amber" i "First Skeleton Tree", zatim duet sa pjevačicom Debi Hari "Free To Walk" i "Avalanće" Leonarda Koena koju Kejv često izvodi uživo.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije