Muzika

Nikola Čuturilo objavio novi album

Nikola Čuturilo objavio novi album
Foto: Tanjug arhiva | Nikola Čuturilo objavio novi album

BEOGRAD - Rok muzičar Nikola Čuturilo objavio je "Priče iz depoa", jedan od najličnijih albuma u karijeri, saopštila je danas izdavačka kuća Lampšejd medija.

"Moj bend je kliznuo u svaku od numera dajući joj baš ono što sam čuo i želeo od samog početka. To je na kraju rezultiralo konceptom dobro snimljenog živog benda na zadatku, sirovo, bez nepotrebne kozmetike", rekao je Čuturilo.

U "Pričama iz depoa" gitarista, pjevač i autor Čuturilo se predstavlja sa deset pjesama koje predstavljaju "oštre i pokretne slike svega što oseća, želi i čuje duboko u sebi", saopštio je Lampšejd.

Album je prethodnih mjeseci najavljen singlovima "Sanjam te" i "Lice ulice", a nastao je u izazovno vrijeme pandemijskog zaključavanja, u produkciji Vlade Negovanović, "na način dobro ozvučenog benda na pozornici", naveo je izdavač.

"Negovanović je neko ko odlično poznaje moj muzički senzibilitet. Kao da smo u režiji i gluvoj sobi imali tu nevidljivu estetsku skicu koju smo svi prepoznali i onda se samo prepustili toj čarobnoj avanturi putovanja ka njoj", rekao je Čuturilo.

Prilikom rada na "Pričama iz depoa" Čuturilo se dogovorio sa Negovanovićem i svojim bendom, u kome su basista Dejan Grujić, klavijaturista Darko Grujić, gitarista Goran Stojković i bubnjar Blagoje Nedeljković Pače, da rade "jako važnu stvar".

"Neću nikada da pristanem da je ovo sporedna delatnost, koja je zapravo tu nekakav ukras. Na žalost, mi slušamo gomilu nebitnih stvari, gomilu budalaština. Ono što je bitno, vrlo često u poslednje vreme dozvoljavamo da tako sa nipodoštavanjem prođe pored nas. Život je jedan. Meni je ovo najvažnije na svetu", naglasio je Čuturilo.

Na albumu su gostovali trubač Marko Ðorđević, za usnom harmonikom Pera Džo Miladinović i klavijaturista Ivan Aleksijević, a kao prateći vokali Dejan Cukić, basista Bajage i instruktora Miroslav Cvetković i Nevena Filipović.

Nekadašnji gitarista Riblje čorbe Čuturilo je tokom samostalne karijere objavio albume "Devet lakih komada" (1988), "Raskršće" (1989), "Rekom ljubavi" (1991), "I. D." (1997), "Nemir" (2006) i "Tu i sad" (2012).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije