Muzika

Nina Badrić za "Nezavisne": Želim da publika opusti dušu uz moju muziku

Nina Badrić za "Nezavisne": Želim da publika opusti dušu uz moju muziku
Foto: N.N. | Nina Badrić za "Nezavisne": Želim da publika opusti dušu uz moju muziku

Nina Badrić je otpjevala neke od najvećih hitova pop muzike regiona, a osim što uglavnom pjeva o ljubavi, čvrsto vjeruje i da je baš ljubav najvažnija za postojanje svakog čovjeka. Ova pjevačica raskošnih vokalnih mogućnosti nastupiće sutra veče na tvrđavi Kastel u Banjaluci od 20.30.

Njeni novi singlovi "Rekao si" i "Volim te, volim" ruše sve rekorde slušanosti, a brojni ljetni koncerti uglavnom su bili rasprodani. Tako će dolazak u grad na Vrbasu biti vrhunac uspješne ljetne turneje. Za Ninu je prošla godina bila posebna, jer je "pomela" top-liste u regiji pjesmom "Rekao si".

Za početak njene karijere, koja traje više od 20 godina, bio je zaslužan Dino Dvornik, koji ju je slučajno čuo dok je pjevala u butiku u kojem je tada radila. Prvi album "Godine nestvarne" objavila je 1995, a od tada je dobila više nagrada "Porin" i jedna je od najcjenjenijih i najtrofejnijih muzičara regiona. Predstavljala je Hrvatsku na "Evroviziji" 2012. godine pjesmom "Nebo".

"Da osjetim zasićenje ili manjak entuzijazma odmah bih prestala da se bavim ovim poslom. Svaki moj nastup u meni budi istu onu emociju kao i prvog dana i mislim da i publika to osjeti. A kada ili ako se budem umorila od svega skloniću se neko vrijeme dok se opet ne zaželim muzike", priznala je jednom prilikom Nina, a u intervjuu za "Nezavisne" govorila je o predstojećem koncertu u Banjaluci, ljubavi, Oliveru Dragojeviću, kao i pravcu u kojem muzika danas ide.

NN: Najavljen je Vaš koncert u Banjaluci na tvrđavi Kastel. Šta spremate za našu publiku?

BADRIĆ: Veselim se povratku u Banjaluku, a s bendom sam pripremila poseban repertoar pa dolazimo s puno dobre volje i najljepšim emocijama. Od publike očekujem da uživa i opusti dušu.

NN: Nastupate na tvrđavi Kastel, na kojoj ste već jednom nastupili. Koliko po Vašem mišljenju sam ambijent ove tvrđave može doprinjeti magiji koncerta?

BADRIĆ: Mislim da će to biti magična noć. Topla ljetna večer, divna pubika i divan prostor. Jedva čekam!

NN: Pjesma koju je za Vas pisao Dino Šaran "Više smo od prijatelja" postala je pravi regionalni hit, čime se i Vaša saradnja pokazala kao dobitna kombinacija. Postoji li mogućnost da ponovo dođe do saradnje s njim?

BADRIĆ: S Dinom je bilo divno raditi, on je veliki umjetnik i talenat, obožavam njega kao autora i volim bend "Letu štuke". "Mjesto za dvoje" je jedna od mojih omiljenih pjesama ikada.

NN: Većina Vaših pjesama opjevala je ljubav... Koliko istinski danas živimo ljubav i koliko u sveopštoj borbi za egzistenciju imamo vremena za nju?

BADRIĆ: Ljubav smo mi. Ona živi ili ne živi u nama samima. Voli, moli, budi dobar prema ljudima i čuvaj sebe. To bi nekako saželo sve što živim.

NN: Sarađivali ste s Oliverom Dragojevićem. Koliko je njegov odlazak gubitak za regionalnu muzičku scenu?

BADRIĆ: Još mi je teško govoriti o Oliveru kao da ga nema. I znam da je njegov gubitak pogodio cijelu regiju, ali kao netko tko ga je poznavao još se teško nosim s njegovim odlaskom. On je bio veliki i kako vrijeme ide sve će nam biti jasnije da se takvi kao on više ne rađaju.

NN: Skoro svaka Vaša pjesma postane hit, a za mnoge ste dobili i prestižne nagrade, priznanja. Koliko je to opterećujuće kad stvarate nove pjesme?

BADRIĆ: Ako mi ta misao i prođe kroz glavu, trudim se odbaciti je. Glazbu radim iz emocije i mislim da je to jedini način. Ne živim za nagrade već za publiku koja zavoli pjesme. To je najvažnije od svega. Zbog njih i jesmo tu.

NN: Šta Vam je najveći izazov po izlasku na scenu i na početku svakog koncerta?

BADRIĆ: Najvažnije mi je stvoriti tu predivnu vezu s publikom, probuditi tu emociju koja nas spaja čitav koncert.

NN: Kako gledate današnju muzičku scenu, pojavu autotune izvođača i da li postoji neko novo ime koje je privuklo Vašu pažnju?

BADRIĆ: Koliko god vrijeme prolazilo i koliko god se trendovi mijenjali ili tehnologija nepredovala, glazbu sam uvijek dijelila na dobru i lošu. Onu koja budi emociju i onu koja to ne čini. Tako je i danas. Ima divnih talentiranih mladih ljudi, a ja im želim od srca da nadmaše sve naše dosadašnje uspjehe i da stvore silu dobre glazbe za neke nove klince.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije