Muzika

Novi hit u najavi: "Dubioza kolektiv" i Dino Šaran predstavili singl "U3PM"

Novi hit u najavi: "Dubioza kolektiv" i Dino Šaran predstavili singl "U3PM"
Foto: YouTube/ Printscreen | Novi hit u najavi: "Dubioza kolektiv" i Dino Šaran predstavili pjesmu "U3PM"

ZAGREB - "Dubioza kolektiv" i Dino Šaran snimili su singl "U3PM" koji, kako javljaju iz "Dubiozinog tima", opušteno ali ozbiljno upozorava da slučajno ne upalimo TV jer "bi sve lako moglo otić' u tri fine materine".

"Ovo je ujedno i prvi singl s 'Dubiozinog' nadolazećeg studijskog albuma. Najveća grupa naše regije i jedan od najutjecajnijih pop rock autora ovih prostora, 'Dubioza' i Dino Šaran, u još jednoj saradnji vješto seciraju mentalitet ljudi uz prstohvat snažnih poruka. Novi singl i live spot sniman je u Kinu Bosna, a motivima odaje ideju pjesme", javljeno je iz "Dubiozinog" tima.

O singlu su se izjasnili i sami muzičari.

"Pjesma je nastala na jednom tipičnom sarajevskom derneku. Govori o iskonskoj potrebi čovjeka da pobjegne od apokaliptične realnosti i traženju spasa u raskošnoj mezi, bogatoj ponudi pića i rekreativnih droga. Pjesma sadrži nepoznate riječi: 'stelja' - suhomesnati ovčji proizvod, 'hajr' - dobro i 'u 3 pičke materine' - mjesto lošeg događaja", poručila je "Dubioza".

Dino Šaran nije bio previše rječit.

"Ovom prilikom potvrđujem sve što su izjavile kolege iz 'Dubioze kolektiva'. Neke od najboljih ideja nastaju upravo na dernecima. Tako je bilo i ovog puta", kazao je Šaran.

Kako je javljeno u nastavku, nakon prijašnjih saradnji "Dubioze" i Šarana na pjesmama kao što su "Autopilot" i "Zemlja gori" dovoljno je samo pogledati komentare slušalaca i jasno je da njihove poruke duboko odjekuju regijom.

"Još jedna fantastična suradnja na pjesmi 'U3PM' dokaz je da svojim tekstovima i glazbom pogađaju u sridu", saopšili su iz "Dubiozinog" tima.

Nakon izuzetno uspješne prošle godine i turneje "20 Years High", saopšteno je u nastavku, kojom su obilježili dvije decenije na sceni, izbacili veliku vinilnu kolekciju, rasprodali koncerte po Evropi i Meksiku, "Dubioza" se upravo vratila i s dugačke australijsko-novozelandske turneje.

"No, i zagrebačka publika uskoro će doći na svoje, jer 1. juna grupa stiže na Jarun u sklopu Zagreb Music Festa, što je njihovo prvo koncertno pojavljivanje u gradu nakon pet godina.  Nova pjesma pokazuje da i u 21. godini postojanja najveća grupa naše regije neće dizati nogu s gasa, i daje prvi okus novog studijskog izdanje. Saradnja "Dubioze kolektiv" i Dine Šarana na pjesmi 'U3PM', u izdanju Menarta, dostupna je na svim streaming servisima", zaključeno je u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije