Muzika

Novi singl "Brutal protesta": Pjesma izvađena iz ladice oduševila publiku

Novi singl "Brutal protesta": Pjesma izvađena iz ladice oduševila publiku
Foto: N.N. | Novi singl "Brutal protesta": Pjesma izvađena iz ladice oduševila publiku

Banjalučki rep sastav "Brutal protest" objavio je novi singl i video-spot za pjesmu RCKB. Za novi singl reperi ističu da je nastao još 2016. godine, ali da je ostao u studiju i čekao svoj trenutak za izlazak u javnost.

"Pjesma je ostala u studiju sav ovaj period jer tada je nismo završili, ušli smo u  druge projekte i nekako je 'ostavili u ladici'. Kada smo premjestili studio, počeli smo sa radom na novim pjesmama, izvukli smo pjesmu RCKB, obrisali prašinu i završili je konačno", rekao je član grupe "Brutal protest" Željko Žilić Žila.

Muzičar dodaje da ova pjesma svojom tematikom obuhvata sve činjenice jednog društva današnjice.

"Ko posluša malo pažljivije, shvatiće da se priča kreće od siromaštva do luksuza, koja mladog čovjeka dovodi u poziciju besprekornosti, što samim tim nosi  posljedice: odlazak iz zemlje, kriminal, pasivnost i korupcija. Pjesma je više nego jasna", istakao je Žilić.

Za novi singl "Brutal protesta" snimljen je i video-spot, koji, po riječima repera, ne prati u potpunosti tekst pjesme.

"Tematika spota i nije baš 'ispričana priča' onoga o čemu repamo, više smo pokušavali slikom da dočaramo tu atmosferu 'mraka' u kojem se nalazimo, jer u tekstu se sve kaže, mislili smo da nema potrebe od video-spota praviti 'slikovnicu' pjesme, već da pustimo publici proizvod koji se i sluša i gleda", naglasio je Žilić.

Reper dodaje da su na snimanju spota radili dva dana na četiri različite lokacije koje ne žele da otkriju javnosti jer će uskoro ekranizovati još jedan singl upravo na ovim mjestima.

"U nekoliko scena kao statisti pojavljuju se naše kolege sa banjalučke hip-hop scene kao što su Stefan Maestro, momci iz 'B-Tona', Bula Adriano i drugi. Dalibor Danilović i Dejan Grujičić odradili su odličan posao iza kamera, što možete da primijetite, a Dalibor je zadužen i za kolor korekciju", rekao je Žilić.

Žilić je takođe bio zadužen i za montažu video-spota, kao i na ranijim singlovima "Brutal protesta".

Što te tiče nastupa banjalučkog sastava, reperi dodaju da će publika morati sačekati kraj ljeta, te da će se grupa u narednom periodu posvetiti isključivo predstavljanju novih singlova.

"S obzirom na toda smo imali malu pauzu u izbacivanju novih pjesama, a sad smo krenuli raditi punom parom, gledamo da izbacimo što je više moguće pjesama i spotova u narednom periodu. Tako da fokusiramo svu energiju na autorski rad kako bismo nadoknadili ovaj period pauze i time obogatili repertoar za publiku", naglasio je Žilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije