Muzika

No­vi sin­gl i spot "Za­bra­nje­nog pu­še­nja": Pje­sma ko­ja neće proći "Ispod ra­da­ra"

No­vi sin­gl i spot "Za­bra­nje­nog pu­še­nja": Pje­sma ko­ja neće proći "Ispod ra­da­ra"
Foto: Jasmin Jatić | No­vi sin­gl i spot "Za­bra­nje­nog pu­še­nja": Pje­sma ko­ja neće proći "Ispod ra­da­ra"

Nakon pjesama "Korona hit pozitivan" i "Ekrem" s dvostrukog albuma "Karamba!", koji je "Zabranjeno pušenje" objavilo proljetos, snimljen je spot za pjesmu "Ispod radara".

Pjesma "Ispod radara" je treća pjesma s ovog  albuma, koja je dobila i svoju video-verziju. Priča je o čovjeku koji je izgubio "puno toga, i žena i prijatelja, i vjeru u Boga", koji "nije post'o ni slavan ni bogat", ali i dalje vjeruje u ljubav. Ovu emotivnu rokenrol baladu, u čijem su stvaranju sudjelovali Sejo Sekson, Elvis J. Kurtovich, Tomislav Andrić i Toni Lović, u video-format pretočio je Jasmin Jatić, koji potpisuje scenario i režiju spota.

"Pjesma 'Ispod radara' ima neki tugaljivi ton pa je i video u toj atmosferi tuge za bivšom dragom, a 'Zabranjeno pušenje' dokazuje još jednom da je najbolje upravo u ljubavnim pjesmama", kaže Jatić koji je glavne uloge u spotu povjerio glumcima Ivoni Baković i Siniši Udovičiću. Glumci iz spota su takođe govorili o pjesmi.

"Na snimanju je bilo prezabavno, a velika mi je čast biti dio spota benda koji slušam od djetinjstva", kaže Ivona Baković. Siniša Udovičić takođe ističe da je odrastao uz "new primitives" i da većinu pjesama "Zabranjenog pušenja" zna napamet pa je posebno zahvalan na prilici da upravo s njima snima spot.

"Pjesma 'Ispod radara' dostiže stare hitove, čim počne znaš da je u pitanju 'Zabranjeno pušenje"", kaže Udovičić i dodaje da mu je jedna od omiljenih pjesama ovog benda "Splitska princeza", koju iz nekog razloga vidi kao logičan nastavak ove muzičke priče.

Sejo Sekson, skromno, kao i uvijek, predviđa da će ova pjesma "povaliti" regiju.

"Siguran sam da ova pjesma neće proći 'ispod radara' i da će je publika voljeti i pjevati, makar kad popije malo, kao glavni junak našeg spota", kaže Sekson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije