Muzika

Novosadska opera novu sezonu počinje gala koncertom

Novosadska opera novu sezonu počinje gala koncertom
Foto: snp.org.rs | Novosadska opera novu sezonu počinje gala koncertom

Gala koncertom pod nazivom "Operske julijanske priče", koji će večeras biti održan povodom pravoslavne Nove godine, Opera Srpskog narodnog pozorišta (SNP) iz Novog Sada počinje novu sezonu.

Direktor Opere SNP-a Aleksandar Stankov rekao je da je gala koncert posljednja priča koja je Operi ostala da se ispriča i ujedno najava nastavka sezone.

"U poslednjoj novogodišnjoj priči vraćamo se na binu, ali i publiku polako vraćamo u salu. Ideja je da predstavimo sve ono što nam je inače na repertoaru, ali u nekom malo drugačijem ruhu", rekao je Stankov povodom koncerta koji će početi u 19.00 časova.

Publika će imati prilike da na koncertu čuje najpopularnije operske arije i uvertire, od opere "Nabuko", preko "Kneginje Čardaša" do opere "Trubadur".

Koncert će se odvijati pod dirigentskom palicom gostujućeg maestra iz Sankt Peterburga, dirigenta Mihaila Sinkeviča.

"Program je vrlo zanimljiv, jer je svaka numera svojevrsno remek delo. Vrlo je zahtevno i za soliste i za orkestar i stoga mislim da će ovo biti pravi izazov. Ali, period pandemije pokazao nam je da nam je kultura potrebna, da je neophodno doći doći u pozorište i osetiti muziku", smatra Sinkevič.

"Operske julijanske priče" biće izvedene na sceni "Jovan Đorđević" Srpskog narodnog pozorišta, a u prodaji je ograničen broj karata za taj gala koncert. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije