Muzika

Objavljena pjesma "Ponoć" Željka Joksimovića iz filma "Toma"

Objavljena pjesma "Ponoć" Željka Joksimovića iz filma "Toma"
Foto: Screenshot / Youtube | Objavljena pjesma "Ponoć" Željka Joksimovića iz filma "Toma"
Tanjug

Negde na početku snimanja, Bjela mi je tražio da napišem pesmu, tj. duet Tome i Silvane koji nikad nisu snimili. Tražio je da zvuči onako "staro", a da bude novo i da naravno bude hit, ovim riječima kompozitor i producent filma "Toma" Željko Joksimović objašnjava kako je nastala magična pjesma "Ponoć", koja je simbolično objavljena sinoć tačno u ponoć na YouTube kanalu Minakord produkcije.

Iako je publika mogla da čuje samo dijelove ove pjesme tokom pretpremijernih prikazivanja filma "Toma" na festivalima u Sarajevu i Nišu, već nedjeljama vlada veliko interesovanje za ovu numeru koja "svima zvuči poznato, a ne mogu nigdje da je pronađu".

"Kada sam počeo da komponujem, u glavi sam imao refren, ali sam ipak dugo razmišljao ko bi mogao da napiše ostatak teksta. I na pamet mi je palo u tom trenutku samo Tozovac, imajući u vidu da je on i pisao za Silvanu. Zahvaljujuć i Mimi, Tozovčevoj supruzi za dva sata usred korone, preko telefona smo zajednički završili ovu pesmu, baš onako kako vjerujem da bi je donio i sam Toma. Žao mi je što Tozovac nije sad sa nama da čuje i uživa u ovoj pesmi i filmu. Ali želim da verujem da su i pesma i film naš poklon i naklon vrsnim umetnicima poput Tome i Tozovca koji su nas zadužili svojom umetnošću i inspirisali nas na ovakvu muziku", zaključio je Joksimović.

Pjesmu "Ponoć" komponovao je Željko Joksimović zajedno s Tozovcem. Zajedničkim snagama uradili su i tekst za numeru dok je aranžman uradio Željko Joksimović, a odsvirao orkestar Ace Sofronijevića.

Premijera filma Toma očekuje nas u Beogradu 15. septembra, a već od sutradan kreće bioskopska distribucija širom zemlje.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije