Muzika

Od 26. do 30. oktobra 21 koncert na Beogradskom džez festivalu

Od 26. do 30. oktobra 21 koncert na Beogradskom džez festivalu
Foto: BobMcEvoy/Pixabay | Od 26. do 30. oktobra 21 koncert na Beogradskom džez festivalu

Sjednica Odbora Beogradskog džez festivala (BDŽF) održana je 28. juna u Domu omladine Beograda, koji je organizator ove ugledne međunarodne muzičke manifestacije, a publika će imati prilike da vidi 21 koncert u okviru 10 programskih cjelina od 26. do 30. oktobra u Domu omladine Beograda.

Na sastanku je jednoglasno usvojen finalni program i budžet 38. Beogradskog džez festivala, koji će biti održan od 26. do 30. oktobra 2022. godine.

Predsednik Odbora Beogradskog džez festivala, Goran Vesić, pozvao je sve ljubitelje džez muzike da već od sutra obezbijede svoje ulaznice na blagajni Doma omladine Beograda, čije cijene su i dalje među najpovoljnijim u regionu za jednu međunarodnu muzičku manifestaciju ovako visokog umjetničkog kvaliteta.

On je istakao da će publika i ove godine moći da čuje koncerte vrhunskih džez izvođača tokom pet dana trajanja festivala u Domu omladine Beograda i MTS Dvorani, a da se očekuje značajan broj međunarodnih džez kritičara, novinara, kao i publike iz regiona.

Vesić je naglasio da će u okviru Beogradskog džez festivala i ove godine biti organizovani brojni prateći sadržaji, kao i besplatne džez radionice koje će učesnici programa održati našim studentima i mladim džez muzičarima.

Pošto je proslavio 50 godina od osnivanja i uspješno prebrodio dvije teške pandemijske godine, ne prekidajući niz festivalskih izdanja 2020. i 2021, Beogradski džez festival nastavlja da u punom sjaju predstavlja najbolje od savremenog džeza sa svih kontinenata.

Pod sloganom "Jazebeats" u svom 38. izdanju od 26. do 30. oktobra ugostiće umjetnike koji pomjeraju granice džeza i donose žanrovsku raznolikost, unoseći novo uzbuđenje u ovaj muzički pravac.

U salama Doma omladine Beograda i MTS Dvorane biće održan 21 koncert u okviru 10 programskih cjelina, sa skoro 150 muzičara iz cijelog svijeta, uz reprezentativno predstavljanje najtalentovanijih autora sa srpske džez scene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije