Muzika

Održan Vaskršnji koncert folklora

Održan Vaskršnji koncert folklora
Foto: Srna | Održan Vaskršnji koncert folklora

BROD - U brodskoj mjesnoj zajednici Liješće u opštini Brod održan je tradicionalni Vaskršnji koncert folklora u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva (KUD) "Liješće".

U prepunoj sali Doma kulture u Liješću sinoć su se folkloraši ovog društva publici predstavili ovdašnjim i igrama iz Srbije, a pubilka je mogla da vidi i tradicionalne nošnje koje su neraskidivo vezane za folklorno stvaralaštvo i ovaj kraj.

Predsjednik KUD-a "Liješće" Boris Prpić kaže da se vaskršnji koncert održava godinama, te da je postao prepoznatljiv kulturni događaj Broda.

"Ovo je tradicija i za nas igrače velika je čast igrati na ovom koncertu. Nakon dvije godine pauze, uzrokovane pandemijom virusa korona, uspjeli smo okupiti sve ekipe i našoj publici pokloniti ovaj koncert", izjavio je novinarima Prpić.

Na scenu je izašlo 113 igrača KUD-a "Liješće", treći i drugi ansambl izveo je po tri koreografije, dok je prvi ansambl, sastavljen mahom od veterana Društva, izveo dvije koreografije.

Nastupili su i članovi bratskog KUD-a "Duško Trifunović", koji su izveli dvije koreografije.

"Veliki je značaj vaskršnjeg koncerta za Društvo, naše selo, ali i lokalnu zajednicu. Družimo se, njegujemo prebogatu kulturu i tradiciju našeg naroda, okupljamo mlade oko pravih vrijednosti, i ako je suditi po posjećenosti, sigurno smo na pravom putu", dodao je Prpić.

Ogranizatori koncerta izrazili su zahvlanost načelniku opštine Brod, lokalnoj Turističkoj organizaciji i Savjetu mjesne zajednice Liješće koji su zajedničkim snagama doprinijeli obnovi Doma kulture i sale koju koristi KUD "Liješće".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije