Muzika

Pratite nas na Google news

Održan drugi festival rokenrola i zanatskog piva

Održan drugi festival rokenrola i zanatskog piva
Foto: N.N. | Održan drugi festival rokenrola i zanatskog piva
Srna

​PALE - Na Palama je održan Drugi festival rokenrola i zanatskog piva "Birokratas" na kojem je učestvovalo osam izlagača.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković kaže da je ponosan što je Grad pokrovitelj Drugog festivala zanatskog piva na Palama, koji postaje regionalan.

On kaže da organizacija festivala iz godine u godinu mora da se diže na viši nivo.

"Potrudili smo se da napravimo događaj koji prevazilazi okvire Pala, a po značaju će biti sve važniji kada su u pitanju događaji ove vrste. Lično sam zadovoljan što rokenrol vraćamo na Pale, koje dugo čekaju nastup ozbiljnih bendova",naveo je Vuković.

Direktor Turističke organizacije "Jahorina" Igor Tošić kaže da je manifestacija višestruko značajna za opštinu Pale i grad Istočno Sarajevo s obzirom da doprinosi razvoju privrede.

"Ovo će ući u kalendar Turističke organizacije kao manifestacija od značaja za grad Istočno Sarajevo i samim tim će upotpuniti ljetnu ponudu", naveo je Tošić.

Festival je imao i humanitarni karakter, pa će prikupljeni novac otići Udruženju "Sunce".

Izlagač i član pivarske zadruge "Šerpasi" iz Istočnog Sarajeva Vuk Vučetić kaže da već drugu godinu za redom učestvuje na festivalu zanatskog piva na kojem su izlagači ove godine predstavili više od 20 vrsta piva.

"Ovaj događaj je neophodan za Pale, za Istočno Sarajevo, jer upotpunjuje turističku ponudu grada. Potrebno je nešto što ima urbani karakter da privlači ljude iz različitih subkultura", naveo je Vučetić.

On je istakao da je zanatsko pivarstvo u ekspanziji, ne samo u BiH nego i šire.

U okviru zabavnog dijela programa posjetice su zabavljali bendovi "Najda i tribjut smak", "Bitange i princeza", "Mezanin" i "Star bridž".

Generalni pokrovitelj festivala su grad Istočno Sarajevo i Turistička organizacija "Jahorina" Istočno Sarajevo.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije