Muzika

Održana audicija za međunarodni dječiji festival "Ritam Evrope"

Održana audicija za međunarodni dječiji festival "Ritam Evrope"
Foto: Srna | Održana audicija za međunarodni dječiji festival "Ritam Evrope"

JEZERO - U prostorijama Osnovne škole "Vuk Karadžić" u opštini Jezero danas je održana audicija na kojoj će biti izabrani najbolji kandidati za dječiji međunarodni festival "Ritam Evrope".

Direktor televizijskog programa "Ritam Evrope" Igor Karadarević rekao je novinarima da je izuzetno važno da se podrži energija načelnika ove opštine Snežane Ružičić, koja je uspjela da svojim angažovanjem dobije RTRS i "Ritam Evrope" i da to podari djeci.

"Biti među 15 opština i gradova Republike Srpske koji će učestvovati na ovom festivalu i među 90 gradova i opština Evrope je čast i nije mala stvar imati ovaj najveći televizijski program iz jedne male, lepe i slatke opštine pune dobrih ljudi", istakao je Karadarević.

On je objasnio da će na današnjoj audiciji odabrati najbolje kandidate koji će predstavljati Jezero u septembru uživo na RTRS-u, a koju će televizije regiona prenositi.

Dražena Nikolaš se na audiciji predstavila pjesmom "Kao so u moru" Aleksandre Radović.

"Motivisalo me da učestvujem na audiciji zato što je riječ o velikom projektu kojim želimo da predstavimo našu malu zajednicu", rekla je Nikolaševa.

"Ritam Evrope" je projekat koji realizuje Prva srpska televizija iz Beograda u saradnji sa RTRS-om, a na kojem evrovizijske hitove pjevaju djeca od 14 do 21 godine na nekom od evropskih jezika.

Riječ je o najvećem dječijem muzičkom takmičenju, koje ima tradiciju dugu više od 12 godina i podržano je od EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije