Muzika

Održano Veče izvorne narodne pjesme u Čelincu

Održano Veče izvorne narodne pjesme u Čelincu
Foto: Srna | Održano Veče izvorne narodne pjesme u Čelincu

U Čelincu je održano Veče izvorne narodne pjesme, zdravice, igre i narodnih instrumenata uz učešće grupa i pojedinaca koji njeguju izvornu pjesmu i čuvaju je od zaborava.

Posjetioci su sinoć mogli uživati u nastupu zdravičara Radovana Bratića, člana Udruženja Hercegovaca, a guslar Vaso Drašković je izveo epski spjev o Kosovu.

Izvorne narodne pjesme otpjevali su muška i ženska izvorna grupa Poljoprivredno-kulturno umjetničkog društva (PKUD) "Miličino ognjište" i muška grupa "Jošavljani".

Frulu i tamburicu je odsvirao Rade Gajić, član udruženja PKUD-a "Miličino ognjište", a članovi čelinačkog Kulturno-umjetničkog društva "Miloš Dujić - Mišo" predstavili su se Grmečkim igrama i Igrama iz Prnjavora.

"Ovom manifestacijom njegujemo izvorne narodne običaje, scenske prikaze i izvorne narodne pjesme, čime želimo sačuvati identitet srpskog naroda", rekla je predsjednik PKUD "Miličino ognjište" Milica Mrđa.

Veče izvorne narodne pjesme, nazdravice, igre i narodnih instrumenata uspješno su organizovali PKUD "Miličino ognjište" i Javna ustanova Centar za kulturu, fizičku kulturu, obrazovanje i informisanje Čelinac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije