Muzika

Otvoreni "Dani dječije kulture" u Bijeljini

Otvoreni "Dani dječije kulture" u Bijeljini
Foto: Srna | Otvoreni "Dani dječije kulture" u Bijeljini
Srna

BIJELJINA - Mališani iz predškolskih ustanova sa područja grada Bijeljina, vaspitači, roditelji, bake i deke ispunili su danas Narodnu biblioteku "Filip Višnjić", gdje je predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević otvorio manifestaciju "Dani dječije kulture", organizovanu povodom obilježavanja 90 godina postojanja ove ustanove kulture.

Đurđević je rekao da je Biblioteka ponos grada, te izrazio nadu da će "Dani dječije kulture" postati tradicija.

"Hvala svima koji učestvuju u ovoj manifestaciji, a najviše mališanima, koji su spremili prigodan program. Djecu od malih nogu treba da učimo pravim vrijednostima, a vrtići u našem gradu to i te kako dobro rade", istakao je Đurđević u obraćanju.

Direktor Narodne biblioteke Željana Arsenović navela je da je ova manifestacija jedan od načina da Biblioteka sa mališanima proslavi veliki jubilej - devet decenija rada.

"Godinama veliku pažnju posvećujemo radu sa djecom i iz toga je proistekla ideja da to proslavimo na ovaj način. Manifestaciju otvaramo zajedno sa predškolskim ustanovama sa područja grada, a učestvuju i osnovne škole `Knez Ivo od Semberije` Bijeljina i `Meša Selimović` Janja. Sa nama je i Muzička škola, čiji će đaci izvesti himnu Republike Srpske", izjavila je Arsenovićevea novinarima.

Ona je najavila da će, u okviru ove manifestacije, sutra biti promovisana knjiga za djecu Jelene Kalajdžić "Skrovište za tajnu", dok je za četvrtak, 2. jun, planiran koncert Muzičke škole, ako vremenske prilike dozvole, na platou ispred Biblioteke.

Direktor vrtića "Dragan i Zoran" Goran Gašić izrazio je zadovoljstvo što učestvuju u ovoj manifestaciji prijateljske ustanove - Biblioteke.

"Nadam se da će ova ideja zaživjeti i postati tradicija. Naših tridesetak mališana iz srednje vrtićke grupe, uzrasta četiri do pet godina, a predstaviće se danas sa dvije ritmičke igre, koje su pripremili sa svojim vaspitačicama", rekao je Gašić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije