Muzika

Pratite nas na Google news

Ozi Ozborn: Imam Parkinsonovu bolest

Ozi Ozborn: Imam Parkinsonovu bolest
Foto: Screenshot | Ozi Ozborn: Imam Parkinsonovu bolest
N.N.

Slavni Ozi Ozborn (71) priznao je u emotivnom intervjuu koji je dao za "Good Morning America", sa suprugom Šeron (67), da je teško bolestan i da ima Parkinsonovu bolest.

Kako je istakao, više ne može da sakrije borbu sa zdravstvenim problemom, a 2019. je opisao riječima: "To je bila najbolnija i najjadnija godina mog života".

"To je Parkinson II, oblik Parkinsonove bolesti. Postoji toliko različitih vrsta Parkinsonove bolesti. To nije smrtna presuda, već utiče na određene živce u vašem tijelu", rekla je Šeron.

Ozi je rekao da je na "čitavom nizu lijekova" koji mu pomažu u ublažavanju bolova, a sve je počelo kada je prošle godine doživio pad u februaru 2019. i kada je upućen na hitnu operaciju, prenosi Telegraf.rs.

Kako je rekla voditeljka Robin Roberts, Ozi je stao pred kamere da ispriča svoju priču, zbog pisanja da je "na samrtnoj postelji".

Iako su fanovi bili upoznati sa tim da Ozi ima drhtavicu, tačnu dijagnozu saznao je tek 2019. godine.

"Nisam dobar u čuvanju tajni, ne mogu više da šetam okolo sa tim. Osjećam se bolje sada kada znam činjenicu da imam Parkinskona", rekao je.

Inače, Ozi je nakon operacije koju je imao prošle godine rekao da je to bio užasan izazov za njih, misleći na porodicu.

Podsjetimo, Ozi je 8. novembra 2019. objavio Under The Graveyard, njegov prvi solo rad u proteklih skoro deset godina.

Stanar Rock and Roll Hall of Fame, i Grammy nagradama ovjenčan pjevač i tekstopisac,  rekao je da će se singl naći na njegovom budućem albumu Ordinary man, najavljenim za početak 2020 (Epic Records/SME/Menart).

"Ovaj album je poklon od moje više sile i za mene predstavlja dokaz da nikada ne treba odustajati", izjavio je tada Ozi. Album Ordinary Man snimljen je u Los Anđelesu, producent je Endru Vat, koji istovremeno svira i gitaru, Daf Mekagan (Guns N' Roses) svira bas a Čad Smit (Red Hot Chili Peppers) bubnjeve.

"Sve je počelo tako što me je moja kćerka (Keli) pitala želim li da radim na pjesmi Posta Malonea. Moje prvo pitanje bilo je ‘ko je dođavola Post Malone?!’. Otišao sam do Endrjuove kuće, a on je objasnio da ćemo brzo biti gotovi. Nakon što smo završili, pitao me je ‘da li bi bio zainteresovan da počnem da radim na albumu?’. Rekao sam da bi to bilo ****no sjajno, ali da ne želim da provedem 6 mjeseci u podrumu njegovog studija. Tako da smo za kratko vrijeme uradili album. Daf i Čad bi došli u studio gdje smo svirali tokom dana, a uveče sam pisao pjesme.

"Prethodno sam morao da priznam Šeron da ću raditi na ploči, mada ni sam nisam vjerovao da imam snage za to. Ali je Endru ipak izvukao tu snagu iz mene. Zaista se nadam da će ljudi slušati i uživati u ovoj ploči, jer sam uložio svoje srce i dušu u nju", kaže legendarni Ozi. Ozborn je prošle nedjelje, 10. januara 2020., objavio pjesmu "Ordinary Man" koju je snimio sa Eltonom Džonom.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije