Muzika

Ozi Ozborn otkrio posljednje Lemijeve riječi

Ozi Ozborn otkrio posljednje Lemijeve riječi
Foto: Twitter / Printscreen | Ozi Ozborn otkrio posljednje Lemijeve riječi

Nije prošlo dugo prije nego što su se putevi Ozija Ozborna i Lemija Kilmistera ukrstili, a kao kolege puni divljenja, pronašli su snažno prijateljstvo. Ozi je skoro otkrio posljednje Lemijeve riječi upućene njemu.

Prošle godine, u razgovoru na radio stanici "BBC", Ozborn je opisao pokojnog Lemija kao svog "rok boga".

“Mislim na Lemija cijelo je***o vrijeme. Bio je sjajan tip. Rekao bi ti ulice: 'Ta ploča koju si upravo napravio je je***o sranje' ili 'Stvarno mi se sviđa", prisjetio se Ozi.

Nažalost, Lemi je umro 2015. u 70. godini života nakon borbe s rakom prostate. U nedavnom intervjuu za "Metal Hammer", Ozborn se prisjetio posljednjih riječi koje mu je njegov prijatelj rekao.

“Otišao sam u Južnu Ameriku, a on je bio tamo na turneji. Ali bio je toliko bolestan da nije mogao ni s kim razgovarati. Sjedio je naprijed, mršav kao grablje. Na kraju je obolio od raka. Ali zapamtite, okrenuo se prema meni i rekao: 'Vjerovatno ću umrijeti, pretpostavljam. Nikad nisam mislio da ću dogurati do 70, pa sam dobar'. Njegove riječi bile su: 'Mogao sam živjeti puno duže i brinuti se o sebi, ali živio sam svoj život onako kako želim živjeti i ne žalim ni za čim'. Pošteno", rekao je Ozi Ozborn, prenosi "Far Out".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije