Muzika

"Pank Flojd" o prvom studijskom albumu: Svi imamo svoju "Olimpijku"

"Pank Flojd" o prvom studijskom albumu: Svi imamo svoju "Olimpijku"
Foto: N.N. | "Pank Flojd" o prvom studijskom albumu: Svi imamo svoju "Olimpijku"

Sarajevski sastav "Pank Flojd" premijerno je predstavio svoj prvi studijski album naziva "Olimpijka". Na novom izdanju se nalazi 11 pjesama, kojima su ovi muzičari kupili srca i onih koji nisu ranije slušali ovaj autorski bend.

"Snimanje albuma je trajalo oko mjesec dana, a sniman je u naselju Džidžikovac u našem Sarajevu. Album nam je producirao Simon Rojas Hocesz, frontmen čileanskog benda 'The ReaKtion'", rekao je gitarista benda Kemal Lihić u razgovoru za "Nezavisne".

On je dodao da svaki član benda ima različite muzičke ukuse, pa je samim tim bilo mnogo inspiracije u stvaranju ovog izdanja. Pored toga podršku ovom mladom sastavu dao je i legendarni muzičar Sejo Sekson iz sastava "Zabranjeno pušenje".

"Da, istina je da čuveni Sula gostuje na našem albumu, na pjesmi 'Olimpijka'. Prije godinu dana smo jednom prilikom Seji uručili našu majicu, nakon čega smo mu postali simpatični, da bismo pitali tog istog Seju ljetos da li bi bio voljan da gostuje na našem albumu. On je pristao i to nas je veoma usrećilo", istakao je Lihić. Dodao je da singl "Olimpijka" predstavlja nostalgiju i čežnju, te da svi imamo svoju "Olimpijku".

"Svi mi imamo svoju 'Olimpijku'. Željeli smo prepustiti mašti na volju slušaoca. 'Olimpijka' predstavlja nostalgiju i čežnju. 'Olimpijka' je neka djevojka, omiljeno mjesto, grad, naselje ili neka bolja vremena. Željeli smo na neki svoj način sjećati se i čuvati sjećanje na tu 'Olimpijku' koju vi zamislite slušajući pjesmu. S obzirom na to da mi dolazimo iz olimpijskog grada, naziv pjesme je sasvim logičan", istakao je Lihić.

Iako mlad bend, za razliku od starijih kolega sa scene "Pank Flojd" se odlučio da sve pjesme objavi u formi albuma.

"Smatramo da su albumi više lična satisfakcija nego neki isplativ način izdavanja muzike. Lijepo je slušati muziku kao neku cjelinu koju je tako posložio i zamislio taj umjetnik. Danas se sve vrti oko izdavanja singlova i spotova, jer spotovi i vizualni aspekt privlače pažnju, baš kao što se nekada čekao nečiji spot na MTV-u. Ali, ipak danas sve više i više umjetnici izdaju albume i moguće je da se vraćamo tome da album bude vodeći format izdavanja muzike", rekao je Lihić.

Bend takođe planira i da ekranizuje nekoliko numera s ovog albuma, a spot za pjesmu "Drveni šank" je već snimljen. Zasad najavljuju nastup koji će se održati 27. decembra u "AG clubu" u Sarajevu, kojim će ujedno proslaviti i tri godine postojanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije