Muzika

Panonski mornar vratio se u dvoranu gdje je sve počelo

Panonski mornar vratio se u dvoranu gdje je sve počelo
Foto: N.N. | Panonski mornar vratio se u dvoranu gdje je sve počelo

Slavni panonski mornar Đorđe Balašević izvodio je u subotu naveče svoje bezvremenske hitove na koncertu koji je trajao skoro četiri časa, a koji je održan pred više od 10.000 posjetilaca u dvorani "Mirza Delibašić" na Skenderiji, u Sarajevu.

Balašević je pozdravio prisutne riječima "Dobro veče, Sarajevo" u prepunoj dvorani i započeo koncert pjesmom "Baronov bal". Ona je napisana u čast prve pjesme "U razdeljak te ljubim", koju je snimio prije 40 godina.

Po završetku pjesme publici je ispričao kako je za njega ova noć posebna, jer obilježava 40 godina karijere, ali i 20 godina od njegovog prvog poslijeratnog nastupa u Sarajevu, koji je održao na Skenderiji i zbog toga koncert i nosi naziv "20 godina od ONIH koncerata".

Balašević je uoči koncerta rekao kako se vraća u dvoranu gdje je sve počelo.

"Vratili smo se u ovu dvoranu gde je sve počelo. Ne znam šta da vam kažem. Hteo sam da vidim šta se desilo u ovih 20 godina u dvorani čoveka kojeg sam znao i kojeg sam puno voleo. Neću dozvoliti da vam ova subota propadne, proslavićemo 20 godina od naše Skenderije Mirzinog imena", poručio je popularni muzičar publici u Sarajevu.

Slavni pjevač istakao je kako se mnogo toga promijenilo od tada te da mu je posebno drago što je dvorana dobila ime po Mirzi Delibašiću, kojeg je lično poznavao i mnogo volio.

Publika je njegove riječi ispratila gromoglasnim aplauzom, nakon čega je Balašević nastavio sa nizanjem svojih hitova. Pjevao je Balašević dobro poznate hitove poput "Boža zvani Pub", "Jednom su sadili lipu", "Mirka", "Neki novi klinci", "Marina", a pjesmu "Olivera" posvetio je svojoj supruzi.

"Ovo je pjesma za djevojku za koju ne mogu reći da je bila moja prva ljubav, ali sigurno je posljednja", kazao je Balašević neposredno prije izvođenja pjesme "Olivera".

Interesovanje za nastup panonskog mornara bilo je veliko, a na ulazu u dvoranu tražena je karta više.

Đorđe Balašević posljednji put je nastupio u Sarajevu 25. aprila 2015. godine u "Zetri" - gdje je priredio koncert za pamćenje za blizu 15.000 ljudi. Posljednji put na Skenderiji je pjevao prije 20 godina, tačnije, održao je dva koncerta "davne" 1998. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije