Muzika

Pjevačka grupa "Kamenički biseri" priredila koncert

Pjevačka grupa "Kamenički biseri" priredila koncert
Foto: Srna | Pjevačka grupa "Kamenički biseri" priredila koncert

TREBINJE - Pjevačka grupa "Kamenički biseri" iz Kosovske Kamenice, u čijem su sastavu djeca sa Kosova i Metohije koja borave u Trebinju, priredila je "Vidovdanski koncert" u bašti pod platanima.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov rekao je novinarima da je u Republiku Srpsku, u 13 gradova došlo 461 dijete sa područja Kosmeta.

On je izrazio zahvalnost gradu Trebinju, gradonačelniku, porodicama i školama što već godinama učestvuju u najvećem projektu spajanja srpske djece Republike Srpske i Kosmeta.

"Ova grupa je večeras donijeli duh Kosova i Metohije u Trebinje i hvala Republici Srpskoj što je ugostila ovoliko mališana", poručio je Arlov.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je da se više Trebinjaca prijavilo da prihvate djecu sa Kosmeta, nego što je došlo djece, navodeći da su Trebinjci i Hercegovci prepoznatljivi po humanosti.

On je najavio da će ovaj projekat i u budućnosti imati podršku grada.

Rukovodilac pjevačke grupe "Kamenički biseri" Jadranka Vasić rekla je da u Kamenici ima malo djece, ali da su djeca i roditelji željni da promovišu srpsku tradiciju Kosova i Metohije kroz pjesmu, igru, očuvanju starih zanata, mnogih radionica i narodne nošnje koja potiče iz kraja u kome žive.

Grupa "Kamenički biseri" formirana je u decembru prošle godine i rade u teškim uslovima u Kosovskoj Kamenici, a čine je djeca uzrasta od 12 do 16 godina.

Neke od pjesama koje su sinoć izveli bile su pjesme kosovskog ciklusa, ali i neke numere novijeg datuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije