Muzika

"Playade": Zavodljiva verzija "Frke" uz električne zvuke harfe

"Playade": Zavodljiva verzija "Frke" uz električne zvuke harfe
Foto: N.N. | "Playade": Zavodljiva verzija "Frke" uz električne zvuke harfe

Četvoročlani bend "Playade" iz Srbije objavio je kreativnu obradu pesme "Frka" koju u originalu izvodi Zdenka Kovačiček.

Ovaj kvartet još uvijek traga za svojim pečatom posebnosti, ali upravo je ova pjesma najpribližnija onome što žele da stvaraju. 

Postojeći songovi koje odaberu da sviraju im omogućavaju da zajednički odluče kakva će njihova muzika da bude, kao i čime će da se bave tekstovi njihovih pjesama. 

"Ovakav tip pesama je definitivno nešto čemu težimo. Sledeći korak su svakako naše pesme i mislim da smo se negde sve složile da nas privlači ovakav zvuk i stil. Autorsko stvaralaštvo teško može da ide na silu, tako da lovimo trenutke inspiracije i gledamo da nadahnuće crpimo iz svakodnevnih situacija", rekla je Julijana Vincan, pjevačica ovog sastava. 

Spot za ovaj singl je radio Željko Kovačević (Foto Mrvica), a snimano je u prostoru Svečane sale Helena. Zvuku je dodatno doprineo Boris Horvat, sa kojim grupa sarađuje od svog osnivanja.

"Playade" čine Julijana Vincan (vokal), Željka Milošević (električna harfa), Niuvis Sabournin (bas gitara) i Milica Georgijević (elektronski bubnjevi/pad).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije