Muzika

Plus bend snima prvi album

SARAJEVO - Grupa "Plus bend" iz Sarajeva snimila je najavni singl za prvijenac koji bi se naredne godine trebao pojaviti pred publikom, ljubiteljima pop muzike.

Singl "Klasje", pop balada, već je osvojila simpatije publike, posebno mlađe populacije, a ovih dana članovi benda pripremaju i spot za pjesmu "Klasje" koji bi trebao da bude sniman u Sarajevu u produkciji Hayata.

Članovi "Plus benda" najavljuju još dvije autorske pjesme, a tekst za prvu pjesmu "Klasje" napisao je Neven Tunjić, član sarajevskog benda "Divanhana", a aranžman potpisuje Amir Buza. Pjesma je snimana u studio "CSI" Hamze Ražnjatovića, lidera sarajevske grupe "Magbet".

"Spot za pjesmu 'Klasje' koja je premijerno izvedena u emisiji 'Šou Tajm' PINK televizije snima se na pet lokacija, a gošća u spotu je ex mis Hrvatske Katarina Banić. Jedna od lokacija snimanje je Coloseum klub u Sarajevu, a promocija spota trebala bi se desiti za petanestak dana u Coloseumu", kaže Adis Škaljo, vokal "Plus benda".

"Puls band" osnovan je 2007. godine kao "FeedBack", te je 2009. godine nastupao u emisiji "Rat bendova".

Momci iz benda kažu da mogu svirati bilo koju vrstu muzike i pri tome prenijeti atmosferu te muzike na publiku.

Članovi benda su Adis Škaljo, vokal, Enadin Ombašić, bubanj, Borjan Milošević, bas gitara, i Enes Mujić, klavijature.

Kao grupa, "Plus bend" je nastupao u sarajevskim clubovima Cinemas,The Club, Cheers, kao i klubovima širom BiH.

Bend je takođe svirao kao prateća grupa mnogih eminentnih izvođača sa prostora bivše Jugoslavije, kao što su Dino Merlin, Toni Cetinski, Halid Bešlić, Toše Proeski, SMS, Hanka Paldum, Aki Rahimovski i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije