Muzika

Počelo prvo polufinalno veče Evrovizije (VIDEO)

Počelo prvo polufinalno veče Evrovizije (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube | Počelo prvo polufinalno veče Evrovizije (VIDEO)

Sedam najboljih, pored tri zemlje koje se direktno plasiraju, večeras će se plasirati u finale.

Večeras, 7. maja, održava se prvo polufinalno veče "Pesme Evrovizije", tokom koje će se predstaviti i naša predstavnica Teya Dora, pod rednim brojem 2. Ekipa Telegrafa izveštava sa lica mesta, iz arene "Malme".

Osim Teya Dore, predstaviće se još 14 izvođača, od kojih troje već direktno prolaze u finale: Velika Britanija, Nemačka i zemlja domaćin - Švedska. Od njih dvanaestoro, koliko se večeras takmiči, najboljih sedmoro prolazi u finale. Voditeljke 68. Pesme Evrovizije biće holivudska i švedska glumica Malin Okerman i Petra Mede, švedska glumica i komičarka, koja je već dva puta vodila najveće evropsko muzičko takmičenje.

Direktan prenos prve polufinalne večeri Evrovizije počeo je u 21 čas na kanalu RTS 1, ali program uživo možete pratiti i na oficijalnom Jutjub kanalu "Eurovision Song Contest" i u našem blogu.

Promenjena pravila glasanja!

Naime, gledaoci više neće morati da čekaju da posljednja numera bude izvedena, već će moći da glasaju za favorite od početka prve takmičarske kompozicije.

Taj način glasanja koristio se 1997. godine kada je prvi put uvedeno telefonsko glasanje, ali i 2010. i 2011. godine, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije