Muzika

Počeo OK fest

Počeo OK fest
Foto: facebook | Počeo OK fest

FOČA - U Nacionalnom parku "Sutjeska" počeo je 6. Nektar OK fest, a prvu veče više hiljada posjetilaca uživalo je u nastupima "Goblina", "Brkova" i Neleta Karajlića.

Nele Karajlić je istakao da je Tjentište jedno od najljepših mjesta i ambijenata gdje je svirao.

"Prošle godine sam ovdje promovisao knjigu i tada sam zamolio organizatore da dođem da sviram i uslišili su moju molbu, uzbuđen sam. Tjentište je mitološko mjesto, Sionska gora Titove Jugoslavije i ta mitologija još uvijek radi kod nas koji smo rođeni u tom periodu i na neki način privlači i ostali svijet", rekao je Karajlić.

Drugi put na Tjentištu je nastupio zagrebački bend "Brkovi", a njihov pjevač, popularni Šemso opisuje OK fest riječima "čist vazuduh, sloboda, mir, ljubav i zajedništvo".

"Ovo mjesto me podsjeća na neki smiraj duše, na pobjedu prirode nad čovjekom... Hvala Bogu da ima ovakvih mjesta, treba ih više posjećivati, dobra su za zdravlje, za mozak, za sve duševne i probleme koje imamo zbog lošeg statusa i društva, ovdje se rješavaju problemi - terapija prirodom", poručio je Šemso.

Jedinstvenim ambijentom, podno najvećeg vrha BiH - Maglića, a u zagrljaju prašume "Perućica", oduševljen je i pjevač grupe "Goblini" Branko Golubvić Golub.

"Ovo je jedinstven festival i nadam se da će da potraje", rekao je Golubović.

Drugog dana festivala večeras će, između ostalih, nastupiti "Bjesovi", "Dubioza kolektiv" i Edo Majka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije