Muzika

Počinje internacionalni festival muzike "Primavera"

Počinje internacionalni festival muzike "Primavera"
Foto: N.N. | Počinje internacionalni festival muzike "Primavera"

BIJELJINA - Koncertom čuvenog pijaniste Aleksandra Serdara iz Srbije večeras će u Etno-selu "Stanišići" kod Bijeljine biti otvoren Treći Internacionalni festival muzike "Primavera" koji će narednih dana okupiti više od 300 mladih umjetnika iz regiona.

Učesnici festivala su mladi umjetnici koji pohađaju osnovne i srednje muzičke škole u Srbiji, Makedoniji, Sloveniji, Hrvatskoj i BiH, navode u Udruženju građana "Muzički umjetnici Semberije", koje organizuje ovu manifestaciju.

Takmičenje će se održavati u disciplinama klavir, klavirski duo, violina, harmonika, flauta, gitara i solo pjevanje.

Predsjednik Udruženja Siniša Pajić navodi da ljubitelje klasične muzike, osim takmičarskog dijela, u sva tri festivalska dana očekuju koncerti pobjednika festivala koji će se održavati u večernjim časovima, a ulaz za sva takmičenja i koncerte je slobodan.

"Velika je čast nama iz Udruženja da svojim radom obogatimo kulturni život u gradu, ponudimo atraktivne sadržaje i tako stavimo Bijeljinu na kulturnu mapu regiona", naveo je Pajić.

Umjetnički direktor Festivala Nataša Sobo poručila je da misija "Muzičkih umjetnika Semberije" nije samo promocija klasične muzike, već i njegovanje najviših ljudskih vrijednosti.

"Udruženje čine profesori koji su se okupili oko iste ideje, a to je da se podigne svijest o muzici i umjetnosti na jedan veći nivo. Nastavili smo i sa master klasovima za učenike i profesore violine, klavira i harmonike, koje smo održavali u Muzičkoj školi "Stevan Stojanović Mokranjac" u Bijeljini na kojima smo imali eminentne predavače", navela je Sobo.

Festival "Primavera" traje do nedjelje, 4. marta, a otvaranje je večeras u 19.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije