Muzika

Počinju "Dani Darka Rundeka"

Počinju "Dani Darka Rundeka"
Foto: N.N. | Počinju "Dani Darka Rundeka"

BEOGRAD - Muzička manifestacija "Dani Darka Rundeka u Beogradu" počeće sutra u Domu omladine, gde će do 7. marta Darko Rundek predstaviti svoje raznoliko i bogato stvaralaštvo, kao i aktuelne projekte, na ukupno pet koncerata, međusobno različitih po repertoaru, postavama muzičara i prostoru, najavili su organizatori.

Rundek će sa svojim pratećim bendom Ekipa, pored rasprodatog sutrašnjeg, održati u dvorani "Amerikana" i koncert 2. marta (21:00), na kome će svirati "materijal koji su ljudi malo rjeđe čuli, ali je relativno poznat s novim pjesmama".

"Dani Darka Rundeka" nastavljaju se 4. marta (21:00) u "Klubu" DOB-a koncertom eksperimentalnog benda Cul-De-Sac u kome Rundek još od kraja osamdesetih svira bas.

"Cul De Sac njeguje slobodnu improvizaciju. To se može se činiti kaotično ili čudno, ali grupa je napravila možda neke od meni najdražih koncerata u životu. To je uzbudljiva avantura za publiku i muzičare", objašnjava Rundek.

Manifestacija se 5. marta (21:00) seli u veliku dvoranu DOB-a, gde će Andreja, Rundek & Ekipa "Ftičeki" koncertno promovisati upravo objavljeni album "Mura Mura", kog će u Srbiji prva moći da kupi publika na koncertima "Dana" u DOB-u na CD-u (Menart) i vinilu (Long Play).

Pjevačica Andreja Kurelec-Košavić, Rundek i Ekipa uz učešće dvoje članova Cinkuša predstaviće se beogradskoj publici izvođenjem izvornih međimurskih pesama, kakvo su zabilježili su na "Mura Mura".

"Andreja pjeva međimurske pjesme koje imaju arhaičnu notu, koja je prekrasna i za mene je bila inspiracija oduvijek. Andreja je vrlo karizmatična osoba, stara bluzerica, hrabra zajebantica, koja to stvarno super pjeva. Mi je pratimo svirajući muziku koja nam je najdraža. To veče nam je posebno važno i njemu se posebno radujem.", ističe Rundek.

"Dani" se završavaju 7. marta (21:00) rasprodatim koncertom Rundek Cargo Trija u Velikoj dvorani DOB-a gde će Darko zajedno sa violinistkinjom Isabel i multiinstrumentalistom Dušanom Ducom Vranićem izvoditi pesme sa njihovih albuma "Plavi avion" i "Mostovi", kao i još ponešto.

Na "Danima Darka Rundeka" od 1. do 7. marta u DOB-u publika će moći da konzumira pića isključivo iz trajnih čaša koje se ne bacaju.

Posjetioci koncerata moći će na nekoliko punktova u DOB-u da za 100 dinara kaucije dobiju čašu za konzumiranje piva, vode, sokova i drugog pića.

Prilikom izlaska iz DOB-a, posjetici mogu ponijeti sa sobom tu čašu kao suvenir, ili ih vratiti na punkt i dobiti nazad 100 dinara.

Manifestaciju "Dani Darka Rundeka u Beogradu" organizuje promoterska kuća Long Play uz podršku Doma omladine Beograda.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije