Muzika

Učenici Muzičko-edukativnog centra osvojili 10 nagrada na Sirmium festu

Učenici Muzičko-edukativnog centra osvojili 10 nagrada na Sirmium festu
Foto: N.N. | Učenici Muzičko-edukativnog centra osvojili 10 nagrada na Sirmium festu

Na šestom Međunarodnom Sirmium festu, koji se održava u Sremskoj Mitrovici, mališani iz banjalučkog Muzičko-edukativnog centra osvojili su ukupno 10 nagrada.

Kako kaže Jovana Savić Pajić, direktorica ovog centra, riječ je o festivalu od velikog značaja koji ima veliku posjećenost, ne samo iz Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Rumunije, već i iz Kine, Letonije, Azerbejdžana...

"U žiriju su renomirani i priznati umetnici, pedagozi, profesori, što naša priznanja i nagrade još više kotira. Konkurencija je bila velika i ozbiljna. To je za nas bio veliki izazov, ali verujemo u naš posvećen i predan rad sa puno ljubavi. U ovom centru je pristup radu poseban jer naši mališani pre svega zavole muziku i na neposredan način uče da sviraju instrumente", kaže Savić Pajićeva, koja zahvaljuje roditeljima na povjerenju i što, kako dodaje, prepoznaju i cijene pravi rad i zdravu atmosferu za njihovu djecu.

Ona navodi da je za djecu ovo bilo veliko iskustvo jer vole da sviraju javno, stiču nova saznanja, upoznaju nove kolege te gaje timski duh.

"Osvojili smo šest prvih nagrada i šest zlatnih medalja, dvije druge i dvije treće nagrade. Ukupno za nepune tri sedmice sa dva festivala donijeli smo u Banjaluku 23 nagrade", ističe Savić Pajićeva.

Ona navodi da su učenici iz njene klase koji su osvojili prve nagrade i zlatne medalje u disciplini klavir solo: Teodor Zeljković, Uroš Kosić, Lazar Maglov, Rajna Janković i Ivona Zečević, dok je učenik Mihajlo Bijelić, iz klase profesorice Milica Tadić, takođe osvojio istu nagradu i medalju.

Druge nagrade i medalje u disciplini klavir solo, a iz klase Jovane Savić Pajić osvojili su Emilija Gatić i Zara Baštinac, dok su iz klase iste profesorice treće nagrade i medalje u disciplini klavir solo osvojili Katja Kuprešak i Nemanja Zečević.

"Kao pedagog sam jako ponosna na svoju decu i hvala im na poverenju. Svakako da mi znači kad iz jedne klase izvedete toliko učenika, a svi pokažu znanje na visokom nivou i renomirani žiri to pohvali visokim nagradama i bodovima. Veoma sam ponosna kao pedagog ovih mališana. Zaista sam se trudila da naša deca steknu maksimalno znanje, a sve vreme sa radošću dolaze na edukacije", kazala je Savić Pajićeva, koja je zahvalila kompletnom timu Muzičko-edukativnog centra Banjaluka i kolegama jer su, kako je navela, radom i trudom doprinijeli da ovaj centar bude prepoznatljiv po pravim vrijednostima.

Budući planovi ovog centra su takmičenje na festivalu "Mladi virtuozi" i Festivalu pijanizma u Srbiji, te Bijenale u Banjaluci.

"Takođe, i na našem Dečijem sajmu svi naši dragi posetioci će moći da se upoznaju sa našim radom, kadrom. Očekuje nas i godišnji koncert nagrađenih učenika u Kulturnom centru Banski dvor", zaključuje Savić Pajićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije